Meny

Hæren satt inn mot demonstranter i Pakistan

SAMMENSTØT: Pakistansk opprørspoliti og demonstranter i har i flere dager støtt sammen i Pakistans hovedstad Islamabad. Demonstrantene krever at statsminister Nawaz Sharif må gå av. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistanske sikkerhetsstyrker tok seg inn i hovedkvarteret til en TV-stasjon i Islamabad mandag og fikk fjernet alle demonstrantene som hadde stormet bygningen.
Uroen i Pakistan:
  • Pakistan har de siste ukene vært preget av demonstasjoner med krav om statsminister Nawaz Sharif avgang. Statsministeren beskyldes for korrupsjon og valgfusk.
  • Protestene ledes av opposisjonslederen og den tidligere cricketstjernen Imran Khan og den fremstående religiøse lederen Mohammad Tahir ul-Qadri.
  • Khans parti PTI har trukket seg fra nasjonalforsamlingen der det var tredje størst.
  • I helgen var det flere harde sammenstøt mellom politi og demonstranter og minst tre personer mistet livet og over 500 ble såret. Sharif fastholder at han ikke akter å trekke seg.
  • Hærledelsen ba søndag partene om å forhandle om en fredelig løsning på konflikten. Hæren mistenkes å bruke demonstrasjonene for å styrke sin politiske stilling.
  • Mandag stormet demonstrantene hovedkvarteret til den nasjonale TV-stasjonen PTV i Islamabad. Sikkerhetsstyrker fjernet dem fra lokalene uten at de gjorde motstand.

Bilder fra andre TV-stasjoner viser regjeringssoldater og paramilitære styrker som mandag formiddag rolig gikk inn i inn i bygningen som huser den nasjonale TV-stasjonen PTV, og det er ikke kommet meldinger om voldsbruk.

Demonstrantene tok seg tidligere på dagen inn i bygningen og tok sendingen av luften.

Les også: Tåregass mot demonstranter i Pakistan

Kastet stein mot politiet

Pakistan har de siste ukene vært preget av mange demonstasjoner mot statsminister Nawaz Sharif, og tidligere på mandag var flere tusen demonstranter nok en gang i gatene.

De slo med kjepper og kastet stein mot politiet samtidig som de rykket nærmere statsministerens offisielle residens. Politiet svarte med å skyte en og annen tåregassgranat mot menneskemengden men ellers forholdt de seg rolig for ikke å provosere frem flere blodige sammenstøt.

Det er foreløpig ikke kjent om Sharif befinner seg inne i residensen eller er et annet sted.

Anklages for korrupsjon

Flere tusen demonstranter har i flere uker protestert mot Sharif og krevd at han må gå av. I helgen var det flere harde sammenstøt mellom politi og demonstranter og minst tre personer mistet livet og over 500 ble såret.

Demonstranter krever Sharifs avgang og begrunner det med beskyldninger om korrupsjon og valgfusk. Men Sharif gjentok i helgen at han ikke akter å trekke seg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus