Meny

Statoil gjenopptar ordinær drift i In Amenas

Statoil gjenopptar ordinære operasjoner på gassanlegget i In Aménas, Algerie, etter terrorangrepet i januar 2013. Arkivfoto: AP Photo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten 18 måneder etter angrepet i In Amenas i Algerie varsler Statoil at de vil gjenoppta ordinære operasjoner på gassanlegget.

Konsernledelsen har besluttet at ordinær rotasjon kan gjenopptas ved In Aménas-anlegget ettersom alle definerte sikringskrav nå er gjennomført, opplyser Statoil.

– Vi vil nå, sammen med våre partnere, fortsette et systematisk arbeid med sikte på å holde sikringstiltakenes kvalitet på et høyt nivå, forsikre oss om at vi har en god forståelse av trusselbildet og justere sikringstiltakene hvis det er behov for det, sier Lars Christian Bacher, konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt (DPI) i Statoil.

I juni godkjente ledelsen at ansatte ble sendt til anlegget for å innføre gjenværende sikkerhetskrav. Oljeselskapets partnere i Joint Venturet vil også gjenoppta normal drift.

16. januar 2013 angrep en gruppe væpnede islamister gassanlegget i In Aménas, sørøst i Algerie. 40 ansatte fra ti land ble drept i angrepet, blant dem fem av de 17 Statoil-ansatte som befant seg på anlegget.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus