Meny

Drapssiktet pågrepet etter over syv år på flukt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann (40) fra Litauen er pågrepet for drapet på en 56-åring i Drammen i 2007. Mannen ble pågrepet i Tyskland etter syv og et halvt år på flukt.

Mannen har vært siktet etter drapet som fant sted i leiligheten til den drepte i Drammen i 2007. 13 personer ble pågrepet, blant annet en nå 37 år gammel mann som ble dømt til 15 års fengsel, skriver Drammens Tidende.

40-åringen, som nå er pågrepet, klarte å stikke av. Han ble etterlyst via Interpol, men i syv og et halvt år var det stille.

– Så fikk vi plutselig en mail fra Kripos. De hadde blitt kontaktet av tysk politi. De hadde pågrepet den drapssiktede litaueren 30 juni, i nærheten av Nürnberg, forteller Sidsel Wam Nilsen, politijurist ved Søndre Buskerud politidistrikt til avisen.

– Etter hva vi har forstått ble han pågrepet under en tilfeldig personkontroll. Det skal ikke ligge noe kriminelt bak pågripelsen. Så det viser jo etterlysningssystemene fungerer, sier Wam Nilsen.

Litaueren sitter nå varetektsfengslet i Nürnberg, og norsk politi har begjært ham utlevert.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus