Meny

Amerikanske senatorer vil gi våpen til Ukraina

En mann går forbi en utbrent bil og et ødelagt hus i byen Ilovajsk i Øst-Ukraina. Amerikanske folkevalgte ber USA og Europa om å gi våpen til det ukrainske forsvaret. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senatorer fra begge partier i den amerikanske Kongressen mener USA må sende våpen til ukrainske myndigheter.

Senatorene fra både Republikanerne og Demokratene mener amerikansk våpenhjelp må til for å slå tilbake det de omtaler som Russlands invasjon av Ukraina.

Senator Robert Mendez, leder for Senatets utenrikskomité, sier USA, EU og NATO må gå sammen om å ruste opp det ukrainske militæret, som har kjempet mot prorussiske separatister i Øst-Ukraina i flere måneder.

– Til vurdering

– Vi bør gi ukrainerne forsvarsvåpen som vil gjøre det kostbart for Russlands president Vladimir Putin å fortsette aggresjonen, sa Mendez i en debatt på CNN.

På spørsmål om han tror Obama-administrasjonen vurderer dette, svarer Mendez at saken trolig er til vurdering allerede.

I forrige uke utelukket president Barack Obama at USA ville benytte seg av militær virkemidler, og han understreket at krisen i Ukraina må løses politisk.

– Men situasjonen har endret seg, sier Mendez til CNN.

Etterretningsdata

Den republikanske senatoren John McCain sier at han støtter sanksjonene som Vesten allerede har lagt på Russland, men at Ukraina også har behov for etterretningsdata og våpen.

McCains partifelle Mike Rogers, leder for etterretningskomiteen i Representantenes hus, understreker også at USA og Europa må gi Ukraina strategisk bistand for å hjelpe ukrainerne til å stå imot det han omtaler som Russlands stadig mer aggressive handlinger.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus