Meny

Politiet tror drapssiktet prøvde å grave ned lik

Kim Andreas Kristiansen Iinnfelt) har status som mistenkt i drapssaken i Øyer, der en mann ble funnet død i et utbrent bål i august. Foto: NTB scanpix7Politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krimteknikere har funnet en grop som tyder på at noen har prøvd å grave et hull i jordet på stedet der levningene til en 58 år gammel mann ble funnet ved Hafjell.

Ifølge VG skal politiet mistenke stesønnen Kim Andreas Kristiansen for å ha gjort dette enten alene eller sammen med sin kamerat, som også er siktet for falsk forklaring.

Politiet tror ifølge avisen at hensikten var å skjule liket ved å grave det ned, men et jordsmonn bestående av mye røtter skal ha gjort det vanskelig å grave dypt nok. Hullet som er funnet er nemlig ikke spesielt dypt.

– Jeg kan ikke kommentere disse opplysningene, sier forsvarer Odd Ivar Grøn fra advokatfirmaet Lippestad.

Politiet hentet Kristiansen i Nederland fredag. Han er siktet for å ha drept sin stefar Bjarte Hansen etter at levningene ble funnet i et bål i skogen ved Hafjell i Oppland torsdag 14. august.

23-åringen vil bli framstilt for fengsling i Sør-Gudbrandsdal tingrett mandag. Politiet vil be om fire ukers varetekt. Ifølge advokaten har Kristiansen gitt uttrykk for at han ønsker å være til stede under fengslingsmøtet.

– Han har ikke tatt stilling til om han skal samtykke, sier Grøn.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus