Israel skjøt ned drone over Golanhøydene

Israelske rakettbatterier står klare til å fyre av Patriot. Foto: NTB scanpix
Israelske rakettbatterier står klare til å fyre av Patriot. Foto: NTB scanpix

Det israelske forsvaret opplyser å ha skutt ned en drone som fløy fra Syria og inn i den israelskkontrollerte delen av Golanhøydene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ubemannede flyet ble skutt ned av en rakett av typen Patriot i nærheten av grenseovergangen Quneitra, opplyser det israelske forsvaret i en uttalelse søndag ettermiddag.

Israel erobret 1.200 kvadratkilometer av Golanhøydene under seksdagerskrigen i 1967. Senere er området annektert, en handling som ikke anerkjennes av det internasjonale samfunnet.

De siste dagene har det vært kamper mellom opprørere fra borgerkrigen i Syria og FN-soldater i området rundt Quneitra. 44 FN-soldater er bortført av den ytterliggående Nusrafronten, som kriger både mot den syriske regjeringen og andre opposisjonsgrupper.

Syria forsøkte å gjenerobre Golanhøydene under Yom Kippur-krigen, også kjent som oktoberkrigen, i 1973. Året etter ble det inngått en avtale om våpenhvile mellom Syria og Israel. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus