Død person funnet i fjellområde i Nordland

En person som ble funnet i området der det letes etter en 32 år gammel turgåer, er bekreftet død. Det er ingen andre personer som er meldt savnet i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leteaksjonen etter den 32 år gamle mannen fra Tsjekkia som ikke kom hjem til avtalt tid lørdag kveld etter en tur ved Åselitindene utenfor Bodø, pågår fortsatt.

Den døde er ikke formelt identifisert, men tsjekkiske myndigheter og turgåerens pårørende er varslet om funnet, som ble meldt klokken 10.15 søndag.

Det er ingenting som tyder på annet enn at dødsfallet er forårsaket av annet enn en fallulykke, skriver Salten politidistrikt i en pressemelding.

– Vi fikk beskjeden ved midnatt og satte i gang søket i femtiden søndag morgen. Mannen var bare utstyrt for en dagstur, og han skulle gå på en fjelltopp i området, sa redningsleder Lars Nedrevåg ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB søndag morgen.

Siste kjente livstegn fra den savnede kom rundt kl. 13 lørdag, via en tekstmelding som bekreftet at han var på toppen. Det er også funnet en jakke i området. (©NTB)

Personvernpolicy