Nytt listeriafunn i Danmark – fjerner fisk fra butikkhyller

Flere fiskeprodukter fjernes fra danske butikkhyller på grunn av frykt for at varene kan inneholde den farlige listeriabakterien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er blitt påvist listeriabakterie i spiseklar fisk fra flere danske butikker, melder Metroxpress.

Mandag kjøpte avisen 46 ulike typer spiseklar fisk – hellefisk, ørret og laks – fra en rekke butikker og fikk deretter testet produktene for listeria. Fredag ettermiddag var resultatet klart, og det ble funnet høyere konsentrasjon av listeriabakterien enn det som er tillatt, i hellefisk fra produsenten Hjerting Laks.

Selskapet trekker nå tilbake et parti hellefisk solgt i butikkjedene Netto, Føtex, Bilka og Irma. Fisken er blitt solgt under navnet «Princip Hellefisk» og «Hjerting Røget Hellefisk». Hos Irma er fisken solgt under navnet «Irmas utvalgte». Fisken er solgt i pakker som inneholder 75, 100 og 125 gram, og produsenten råder forbrukerne til å kaste fisken om de har denne typen hjemme eller levere den tilbake der den ble kjøpt.

Det har vært stor oppmerksomhet rundt listeria i Danmark den siste tiden etter at virksomheten Jørn A. Rullepølser ble stengt da det danske Fødevarestyrelsen, tilsvarende det norske Mattilsynet, konkluderte med at bedriften var hovedsmittekilden til et listeria-utbrudd. Listeria kan føre til sykdommen listeriose, som har kostet minst 13 dansker livet det siste året.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus