Russisk minister fikk ikke fly over Ukraina og Polen

Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu (til venstre) måtte gjøre vendereis til Slovakia etter at flyet hans ble nektet å fly i polsk luftrom. Her er Sjojgu med Moskva-guvernør Andrej Vorobjov. Foto: Maksim Sjemetov / Reuters / NTB scanpix
Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu (til venstre) måtte gjøre vendereis til Slovakia etter at flyet hans ble nektet å fly i polsk luftrom. Her er Sjojgu med Moskva-guvernør Andrej Vorobjov. Foto: Maksim Sjemetov / Reuters / NTB scanpix

Et fly med Russlands forsvarsminister om bord ble fredag nektet å fly inn i luftrommet over Polen og Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu var på vei tilbake fra et besøk i Slovakia, men flyet hans måtte snu og returnere til den slovakiske hovedstaden Bratislava, melder nyhetsbyrået RIA.

Polske luftfartsmyndigheter sier at flyet ble nektet innreise fordi flygingen endret status fra sivil til militær, men at flyet vil få klarsignal hvis denne statusen endres tilbake.

Det ble tidligere spekulert på om årsaken til flynekten kunne være situasjonen i Ukraina, ettersom Polen gjentatte ganger har rettet krass kritikk mot Russland i forbindelse med krisen. Fredag kalte Polens utenriksminister Radoslaw Sikorski Russlands involvering i konflikten en «krig».

– Hvis det ser ut som en krig, høres ut som en krig, og dreper som en krig, så er det en krig, tvitret Sikorski, som et svar på Sveriges utenriksminister Carl Bildts tweet om å «kalle en spade for en spade» om Russlands inntreden i nabolandet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus