Foreldrene tok dødssyke Ashya (5) ut av sykehuset

KLAPPJAKT: Britisk politi jakter på foreldrene til dødssyke Ashya King ble bortført fra et sykehus i Southampton torsdag ettermiddag av sine foreldre. Foto: Hampshire police
KLAPPJAKT: Britisk politi jakter på foreldrene til dødssyke Ashya King ble bortført fra et sykehus i Southampton torsdag ettermiddag av sine foreldre. Foto: Hampshire police

Britisk politi tror foreldrene har reist til Frankrike. – Finner vi ikke Ashya i dag, er vi bekymret for livet hans, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En massiv politietterforskning er igangsatt etter at fem år gamle Ashya King forsvant fra et sykehus i Southampton torsdag.

Politiet bekrefter at foreldrene til gutten, Brett King (51) og Naghemeh King (45), var de som tok ham med vekk fra sykehuset.

I en uttalelse sier politiet at de er alvorlig bekymret for helsetilstanden til femåringen som var innlagt på sykehuset for behandling av en hjernesvulst.

– Finner vi ikke Ashya i dag er vi bekymret for livet hans. Han mottar medisinsk behandling i Storbritannia fordi han er nyoperert og har pågående medisinske problemer, sier politiet i Hampshire ifølge BBC.

Overvåkningsbilde

Femåringen får næring gjennom en sonde i et system som er batteridrevet. Politiet frykter at batteriet vil gå tomt i løpet av dagen, noe som betyr at gutten ikke lenger vil få i seg mat.

KIDNAPPERE: Brett King (51) og Naghemeh King (45) står bak bortføringen av sin egen sønn. Foto: Foto: Hampshire police KIDNAPPERE: Brett King (51) og Naghemeh King (45) står bak bortføringen av sin egen sønn. Foto: Foto: Hampshire police

Ashya ble tatt med ut av sykehuset ved 14-tiden torsdag ettermiddag. Siste sikre observasjon av familien skal være gjort i det de torsdag kveld kjørte på en ferge, som går fra den engelske byen Portsmouth til Cherbourg i Frankrike.

Politiet opplyser ifølge BBC at Ashya ikke kan kommunisere verbalt, og at han mest sannsynlig fraktes i en rullestol eller en barnevogn.

Politiet har offentliggjort et overvåkningsbilde fra sykehuset, hvor man kan se faren ta sin fem år gamle sønn uten tillatelse fra legene.

– Godhjertede folk

En venn av familien sier til Daily Mail at han var klar over at sønnen deres var syk, men at han ikke vet hvorfor familien har tatt gutten ut av behandling ved sykehuset.

– De er veldig godhjertede folk. Alt jeg vet er at om de har gjort noe som dette, så er det med gode intensjoner, sier han.

– Jeg har blitt personlig kjent med dem og de er ikke en familie som bryter loven, fortsetter vennen.

Britisk politiet bekrefter at de er i dialog med politiet i Frankrike for å finne familien.

Personvernpolicy