Gruppe i Oslo-politiet skal bekjempe hatkriminalitet

En egen gruppe ved Manglerud politistasjon i Oslo skal jobbe med å bekjempe hatkriminalitet i hele hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo politidistrikt har også tidligere opprettet spesialgrupper for å konsentrere seg om bestemte typer kriminalitet, blant annet lommetyverier og personran. Denne gangen er altså turen kommet til hatkriminalitet, melder NRK.

Målet er å fange opp både enkeltpersoner og grupper som blir utsatt for slik kriminalitet.

– Politidistriktet har håndtert denne typen saker i mange år, men må erkjenne at vi må opparbeide bedre kompetanse rundt fenomenet og rundt det å snakke med publikum og håndtere sakene på en profesjonell måte, sier stasjonssjef Janne Stømner ved Manglerud politistasjon.

I tillegg til etterforskning og oppfølging av saker, skal den nye gruppen drive opplæring og samarbeide med representanter for utsatte miljøer, blant annet Rosa kompetanse og LHBT, Likestillingsombudet og flere religiøse organisasjoner.

I fjor var det 53 saker i Oslo som ble definert som hatkriminalitet, men Stømner mener det er store mørketall.

Personvernpolicy