Stoppet på vei inn i Norge med 229 kilo hasj

ENORME MENGDER: Tollerne på Svinesund har beslagt lagt enorme mengder hasj så langt i 2014. FOTO: Tollvesenet.
ENORME MENGDER: Tollerne på Svinesund har beslagt lagt enorme mengder hasj så langt i 2014. FOTO: Tollvesenet.

Det er like mye som Tollvesenet beslagla i løpet av hele 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann fra Nederland prøvde 1.april å krysse grensen ved Svinesund med det som tilsynelatende var en tom trailer. Etter nøyere undersøkelser skulle det vise seg at traileren ikke akkurat var tom.

– Han hadde ingen last. Han sa at han skulle laste varer i Norge og ta med tilbake til Nederland, sier tollsjef Wenche Fredriksen ved Svinesund tollsted, om sjåføren som hadde med seg omtrent like mye hasj som tollerne tok i hele fjor til sammen, ifølge Fredriksstad Blad.

229 kilo hasj

Etter en titt i det tomme lasterommet, valgte tollerne på Svinesund å sende traileren gjennom tollvesenets skanner. Det ga resultater. Skanneren har gjort arbeidet på grensen betydelig lettere etter den ble tatt i bruk for et par år siden.

– Vi fant elleve pappesker gjemt i en pallekasse i et ytre rom på traileren. I dem fant vi 229 kilo hasj og seks kilo marihuana, sier Fredriksen til avisen.

Dette er like mye som ble beslaglagt totalt i 2013.

Gjemte hasj under hygieneartikler

Ikke lenge etter det store hasj-funnet, stoppet tollerne nok en storsmugler. Denne gangen var det en sjåfør fra Ungarn som tok sjansen på å få smuglet rusmidlet inn i Norge - også han med en trailer registrert i Nederland.

Men også her tok tollerne frem scanneren og fikk full klaff: traileren var lastet med 135 kilo hasj gjemt i pakker i gulvet, skriver Fredriksstad Blad.

Saken fortsetter under bildetUNDER GULVET: Tollerne fant 135 kilo hasj under gulvet i denne traileren. Foto: TollvesenetUNDER GULVET: Tollerne fant 135 kilo hasj under gulvet i denne traileren. Foto: Tollvesenet

Hadde hasjen kommet inn i Norge, ville den hatt en gateverdi på mangfoldige millioner. Gateprisen på ett gram hasj er ifølge Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon 100 kroner.

Begge sjåførene sitter nå i vartekt hos politiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus