Stoppet på vei inn i Norge med 229 kilo hasj

ENORME MENGDER: Tollerne på Svinesund har beslagt lagt enorme mengder hasj så langt i 2014. FOTO: Tollvesenet.
ENORME MENGDER: Tollerne på Svinesund har beslagt lagt enorme mengder hasj så langt i 2014. FOTO: Tollvesenet.

Det er like mye som Tollvesenet beslagla i løpet av hele 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann fra Nederland prøvde 1.april å krysse grensen ved Svinesund med det som tilsynelatende var en tom trailer. Etter nøyere undersøkelser skulle det vise seg at traileren ikke akkurat var tom.

– Han hadde ingen last. Han sa at han skulle laste varer i Norge og ta med tilbake til Nederland, sier tollsjef Wenche Fredriksen ved Svinesund tollsted, om sjåføren som hadde med seg omtrent like mye hasj som tollerne tok i hele fjor til sammen, ifølge Fredriksstad Blad.

229 kilo hasj

Etter en titt i det tomme lasterommet, valgte tollerne på Svinesund å sende traileren gjennom tollvesenets skanner. Det ga resultater. Skanneren har gjort arbeidet på grensen betydelig lettere etter den ble tatt i bruk for et par år siden.

– Vi fant elleve pappesker gjemt i en pallekasse i et ytre rom på traileren. I dem fant vi 229 kilo hasj og seks kilo marihuana, sier Fredriksen til avisen.

Dette er like mye som ble beslaglagt totalt i 2013.

Gjemte hasj under hygieneartikler

Ikke lenge etter det store hasj-funnet, stoppet tollerne nok en storsmugler. Denne gangen var det en sjåfør fra Ungarn som tok sjansen på å få smuglet rusmidlet inn i Norge - også han med en trailer registrert i Nederland.

Men også her tok tollerne frem scanneren og fikk full klaff: traileren var lastet med 135 kilo hasj gjemt i pakker i gulvet, skriver Fredriksstad Blad.

Saken fortsetter under bildetUNDER GULVET: Tollerne fant 135 kilo hasj under gulvet i denne traileren. Foto: TollvesenetUNDER GULVET: Tollerne fant 135 kilo hasj under gulvet i denne traileren. Foto: Tollvesenet

Hadde hasjen kommet inn i Norge, ville den hatt en gateverdi på mangfoldige millioner. Gateprisen på ett gram hasj er ifølge Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon 100 kroner.

Begge sjåførene sitter nå i vartekt hos politiet.