– Mamma ble frastjålet 5.000 kroner av falsk hjemmepleier

OPPRØRT: Lars Bakken utenfor hjemmet til sin 83 år gamle mor som nylig ble utsatt for et svært frekt tyveri. (Foto: Privat)
OPPRØRT: Lars Bakken utenfor hjemmet til sin 83 år gamle mor som nylig ble utsatt for et svært frekt tyveri. (Foto: Privat)

Lars Bakkens 83 år gamle mor ble rundlurt av mann i hvit arbeidsdrakt og falskt jobbskilt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ettermiddag fikk en 83 år gammel dame boende i Rælingen på Romerike besøk av en person som utga seg for å jobbe som kommunal hjemmehjelp.

For da 83-åringen åpnet døra etter at det hadde ringt på ringeklokka, viste en mann kledd i hvit arbeidsdrakt og utstyrt med et falsk ID-kort fra Rælingen kommune.

– Moren min benytter seg av kommunes hjemmehjelp og har den siste tiden hatt problemer med at trygghetsalarmen har begynt å pipe ved flere anledninger. Hun trodde den kanskje hadde gjort det igjen, og at vedkommende kom på besøk for å fikse den, sier 83-åringens sønn Lars Bakken til ABC Nyheter.

Les også: Åsmund ble rundlurt i svindel i Spania

5.000 i kontanter

Etter å ha lurt seg inn i leiligheten så mannen et lite øyeblikk på trygghetsalarmen etter ønske fra 83-åringen.

Kort tid etter spurte han om de skulle sitte ned i sofaen, noe kvinnen ikke ønsket.

– Hun begynte å ane uro allerede da, sier Bakken.

– Men så spurte han mamma om det var mulig å få et glass vann. Samtidig som hun gikk for å hente et vannglass, stjal han 5.000 kroner i kontakter som sto i en konvolutt. Pengene skulle være en gave til et av hennes barnebarn, sier han.

Les også: Liv ble rundlurt i kamerasvindel på Gran Canaria

– Tror det beste om alle

Bakken forteller at tyven som tok seg inn hos 83-åringen snakket svensk.

– Hun har fortalt at han i starten virket veldig sjarmerende og hyggelig, sier han og forteller videre at moren er skremt etter opplevelsen.

– Mamma har blir lurt trill rundt tidligere, så hun har blitt veldig påpasselig på hvem hun slipper inn i leiligheten. Selv jeg må ringte henne på mobilen om jeg har glemt nøklene for å komme meg inn hos henne. Dette er bare trist.

– Hvordan har moren din det nå?

– Hun er opprørt og skremt. Hun tror jo det beste om alle, sier han.

Les også: Norsk familie opplevde feriemareritt i Spania

– Jobber ikke i kommunen

Pleie- og omsorgsleder i Rælingen, Cathrine Pedersen, sier til Romerikes Blad at de utelukker at tyven jobber i kommunen.

– Vi er helt sikre på at denne personen ikke er ansatt i kommunen, så ID-kortet er nok hjemmesnekret og ikke identisk med kortene vi bruker, sier Pedersen til avis.

– Vi har forløpig kun hørt om dette ene tilfellet. Men vi synes det er viktig å informere om at en person går rundt i Rælingen og utgir seg for å være fra hjemmetjenesten, når han ikke er det, slik at folk er oppmerksomme på dette. Dersom noen opplever å komme i kontakt med denne personen ber vi dem kontakte politiet, fortsetter hun.

Operasjonsleder Terje Vamsøther i Romerike politidistrikt sier til ABC Nyheter at de har vært i kontakt med 83-åringen.

– Dette er veldig frekt og det er kanskje spesielt alvorlig når man går på de eldre. Vi venter på en anmeldelse i saken, sier operasjonslederen.

Personvernpolicy