– Syriske opprørere har tatt grensepost mot Israel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syriske opprørere har tatt kontroll over en grenseovergang mellom Syria og israelsk-okkuperte deler av Golanhøydene, ifølge en syrisk aktivistgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nusrafronten og andre opprørsgrupper tok grenseovergangen i Quneitra, og det pågår harde kamper mellom opprørerne og syriske regjeringsstyrker i området rundt, sier Rami Abdulrahman, sjef for den syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights, onsdag.

Han sier at minst 20 soldater og fire opprørere er drept i kampene siden de startet onsdag morgen. En av opprørsgruppene, Nusrafronten, har tilknytning til al-Qaida.

Skytingen førte også til at en israelsk soldat fikk moderate skader da et streifskudd rammet den israelsk-okkuperte delen av Golanhøydene.

Seks bombekastergranater traff de okkuperte områdene i løpet av noen timer, ifølge den israelske hæren, som sier at skytingen ble gjengjeldt. To av stillingene til den syriske regjeringshæren skal ha blitt truffet av israelsk skyts.

Quneitra-overgangen ble tatt av opprørere også i juni fjor, men ble raskt gjenerobret av syriske regjeringsstyrker.

Israel, som fortsatt formelt sett er i krig med Syria, erobret 1.200 kvadratkilometer av Golanhøydene under seksdagerskrigen i 1967. Senere er området annektert, noe som ikke anerkjennes av det internasjonale samfunnet.