Helgesen: – KS kan ikke gjøre en avtale som i Oslo

KS-leder Gunn Marit Helgesen avviser kritikken fra Utdanningsforbundet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
KS-leder Gunn Marit Helgesen avviser kritikken fra Utdanningsforbundet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

KS kan ikke forhandle fram en læreravtale lik den i Oslo fordi KS ikke er arbeidsgiver, sier direktør Gunn Marit Helgesen (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied uttalte tirsdag til NTB at KS i sonderingene i forrige uke hadde avvist å se på om løsningen man har kommet fram til i Oslo, kunne overføres til KS-området. I Oslo har lærerne gått med på frivillige forsøk med ulik bruk av bunden arbeidstid.

KS-direktør Gunn Marit Helgesen avviser onsdag at forslaget ble avslått.

– Det ble ikke avvist, men man må skille. Oslo er en kommune og alle norske kommuner kan gjøre forsøk. Men KS er ingen kommune og ingen arbeidsgiver. KS forhandler fram en avtale kommunene kan bruke. Vi kan ikke instruere kommunene, men vi oppfordrer til bruk av forsøk, og mange kommuner har også hatt forsøk i flere år, sier Helgesen til NTB.

– Samtidig har antall forsøk gått ned, og det var kanskje en av grunnene til at man nå ønsket å endre regelverket og justere avtalen, sier hun.

Helgesen vil ikke si om det kommer noe nytt initiativ fra KS denne uken, eller om det er avtalt nye samtaler mellom partene etter at forrige ukes sonderingene ikke førte.

– Men vi jobber kontinuerlig med hva vi kan gjøre for å få slutt på streiken, sier hun.

Personvernpolicy