– Mann holdt fanget og torturert i Sandefjord

En mann ble funnet knivstukket i Sandefjord onsdag morgen. To personer pågrepet i leilighet nær stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble i morgentimene onsdag funnet i Dronningens gate i Sandefjord med flere stikkskader.

– En mann i 50-årene er fraktet til sykehus etter at vi fikk melding om at det lå en såret person på åpen gate i sentrum av Sandefjord. Han mottar nå behandling for det som ser ut til å være flere stikk, men skadene blir ikke betegnet som livstruende, sier jourhavende jurist Katrine Christensen Brigard til ABC Nyheter.

– Hørte skrik

To personer ble pågrepet i en leilighet i nærheten av der fornærmede ble funnet.

– De pågrepne er en mann i 50-årene og en kvinne i 40-årene. Begge to er tidligere kjente av politiet og sitter nå i avhør, sier Christensen Brigard.

En beboer i samme trappeoppgang hvor mannen først ble funnet, sier til Sandefjord Blad at de hørte skrik.

– Vi hørte skrik fra trappeoppgangen og gikk ut for å se hva som var galt. Vi fant mannen, som er i 50-årene, sittende med et håndkle rundt bena. Han forsøkte tydeligvis å stoppe blødningene fra flere sår, forteller han.

– Kjenner hverandre

Det var beboeren som ringte AMK for å få tilsendt en ambulanse til stedet.

– Da vi ventet på ambulansen fortalte han at han var blitt torturert gjennom hele natten. Han skal blant annet ha fått enplastpose over hodet. Han hadde kommet seg ut da han latet som han skulle på toalettet, og styrtet ut døren, sier beboer til Sandefjord Blad.

Politiet kan ikke si noe sikkert om bakgrunnen for angrepet.

– Det vi foreløpig vet er at de involverte kjenner til hverandre. Det er for tidlig å si noe om de pågrepne tilhører et belastet miljø i byen, sier Christensen Brigard til ABC Nyheter.

Politiet har startet etterforskningen på stedet.