Drammen vil permittere ikke-streikende lærere

Lærerne Toril Hoff og Mikail Bulut sitter streikevakt utenfor Marienlyst skole i Drammen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Lærerne Toril Hoff og Mikail Bulut sitter streikevakt utenfor Marienlyst skole i Drammen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Drammen kommune varsler permittering av lærere som ikke streiker. Det liker verken KS eller Utdanningsforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Drammen kommune vil heller spare penger, enn å sørge for at elevene får et bedre tilbud, sier fylkesleder Anne Lise Søgnen Heien i Utdanningsforbundet i Buskerud til NRK.

Kommunen har sendt ut permitteringsvarsel for de få ungdomsskolelærerne som ikke er tatt ut i streik. Ved permittering må ansatte varsles 14 dager i forkant, og en forutsetning er at kommunen ikke har arbeid de kan utføre.

Kommunens utdanningsdirektør Jan Sivert Jøsendal sier varselet er sendt ut for å være føre var, ikke fordi lærerne nødvendigvis skal permitteres.

Utdanningsforbundet mener på sin side at lærerne må kunne brukes som en ekstra ressurs på mellomtrinnet, der undervisningen pågår som normalt.

Fagforeningen får støtte fra sin motpart i streiken. Avdelingsdirektør i KS Hege Mygland sier til bladet Utdanning at de ønsker minst mulig bruk av permitteringer.

Kommuner og fylkeskommuner fikk følgende beskjed fra KS den 26. august: «Vi henstiller til kommunene å søke å unngå permittering og i stedet finne muligheter til å sysselsette arbeidstakere som ikke er tatt ut i streik. »

Personvernpolicy