Trine Skei Grande til kamp mot kontantstøtten

Trine Skei Grande vil skrote kontantstøtten: Foto: NTB scanpix
Trine Skei Grande vil skrote kontantstøtten: Foto: NTB scanpix

For 16 år siden var Venstre med på å innføre kontantstøtten. Nå har partiet snudd og Venstre-leder Trine Skei Grande varsler at de ønsker å kvitte seg med ordningen fra neste år, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er ganske sikker på at Venstres stortingsgruppe kommer til å stå bak et forslag til statsbudsjett der kontantstøtten fjernes helt allerede neste år. Da vil det være vår posisjon i budsjettforhandlingene med regjeringen og Kristelig Folkeparti, sier partilederen til VG.

Kontantstøtten ble innført av Kjell Magne Bondeviks første regjering i 1998. En regjering der Venstre var med. Så sent som i fjor stemte Venstre for å øke kontantstøtten til 6.000 kroner måneden.

Nå er tonen en annen. Kampen mot kontantstøtten blir en hjertesak, skriver VG.

– Å fjerne kontantstøtten er å fjerne en av fattigdomsfellene som veldig mange kvinner, særlig blant innvandrerne, blir sittende fast i, sier Skei Grande.

– Det som gjorde at det i sin tid ble flertall for kontantstøtten, var nok at man trodde at den ville presse fram mer barnehageutbygging. Nå er utfordringen ikke de som går i barnehage, men de som ikke gjør det, sier Venstre-lederen.

KrF-leder Knut Arild Hareide reagerer svært negativt på utspillet fra Venstre.

– Det er totalt uaktuelt å fjerne kontantstøtten til ettåringer. Jeg reagerer på at hun trekker opp innvandrerkortet. Dette vil gjøre økonomien betydelig verre for innvandrerkvinner som ikke har plass i barnehage til sine barn, sier han.

I samarbeidsavtalen Venstre og KrF inngikk med regjeringen fjor er det ingen formuleringer om fredning av kontantstøtten.

Personvernpolicy