Carl I. Hagen varsler oppvask om oljepengebruk

Carl I. Hagen sammen med kona Eli på sin 70 årsdag. Foto: NTB scanpix
Carl I. Hagen sammen med kona Eli på sin 70 årsdag. Foto: NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen (Frp) legger opp til å bruke 2,8 prosent av Oljefondet i neste års statsbudsjett. For lite, mener tidligere Frp-formann Carl I. Hagen, og varsler oppvask på neste års landsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hagen sier til Dagens Næringsliv at han tror Frp-landsmøtet vil kreve en god forklaring av finansminister Siv Jensen hvis oljepengebruken ikke blir høyere.

– Jeg skal kommentere mer i detalj når jeg ser budsjettforslaget. Men hvis det medfører riktighet at oljepengebruken bare blir på 2,8 prosent, da tror jeg at Frps landsmøte vil kreve veldig gode forklaringer, sier Carl I. Hagen til Dagens Næringsliv.

Hagen har lenge sett fram til at Frp i regjering skal legge fram sitt første statsbudsjett.

– Jeg aksepterer fullt ut regjeringsplattformen, om at regjeringen skal følge handlingsregelen med en oljepengebruk på fire prosent. Derfor har jeg lenge ment at en riktig pengebruk for denne regjeringen ville vært rundt 3,7 prosent. I motsetning til skredder- og veverøkonomene i Finansdepartementet så mener jeg at de ekstra oljepengene kan brukes på en måte som ikke fører til økt press i norsk økonomi, sier Hagen.

3,7 prosent tilsvarer 50 milliarder mer enn det regjeringen ser ut til å lande på i neste års budsjett.

Personvernpolicy