Åpen for alle - alltid

Overgrepsskandale avdekket i England

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 1.400 barn i den engelske byen Rotherham har i årene fra 1997 til 2013 vært offer for grove overgrep som voldtekt og menneskehandel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en rapport som er blitt laget for kommunestyret i Rotherham, har det skjedd en kollektiv svikt fra kommunens ledelse.

Toppledere har underspilt omfanget av det som er skjedd, og politiet i South Yorkshire har unnlatt å prioritere sakene, skriver professor Alexis Jay i rapporten, ifølge BBC.

Anslagene i rapporten sier at om lag 1.400 barn under 16 år er blitt misbrukt gjennom årene. Noen av dem som er intervjuet sier de var redd for å bli beskyldt for rasisme siden flere av barna beskrev overgriperne som asiater. Andre var blitt fortalt av ledere at de skulle overse informasjonen de fikk av barna.

Det er ikke tatt avgjørelse om å disiplinærforfølge noen tjenestepersoner eller ledere for det som er skjedd, tross to tidligere lignende rapporter om tjenesteforsømmelse både i barnevernet og politiet.

Undersøkelsene ble satt i gang etter at fem menn ble dømt i 2010 for overgrep og forberedelser av overgrep mot barn under 16 år.