Tropisk orkan kan treffe Norge

PÅ VEI: Den tropiske orkanen «Cristobal» har satt kursen mot Europa og forventes å treffe land i neste uke. Foto: National Weather Service.
PÅ VEI: Den tropiske orkanen «Cristobal» har satt kursen mot Europa og forventes å treffe land i neste uke. Foto: National Weather Service.

Treffer orkanen «Cristobal» Norge, må du forberede deg på nok en periode med kraftig lyn- og tordenvær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bare å nyte godværet som det er meldt om de neste dagene, for nå har den tropiske orkanen «Cristobal» satt kursen mot Europa. Orkanen ventes å nå fram til Europa neste uke.

Uværet Norge opplevde rundt 11. august var kun restene av den tropiske orkanen «Bertha». En full orkan vil i verste fall gi enorme skader i form av oversvømmelser, lyn, torden og synkehull.

Men om orkanen treffer akkurat Norge er fortsatt usikkert.

– Restene av orkanen ventes å krysse Atlanteren omtrent langs den stiplede linjen og ende opp ett eller annet sted i området mellom Skottland, Norge og Island i begynnelsen av neste uke, skriver meteorolog John Smits på sin Facebook-side, ifølge NRK.

Les også: Store skader etter helg med regn og tordenvær

Han sier videre at det er langt fram til neste uke, og at prognosene er ganske usikre. Men at Ex Christobal skal over til Europa et sted mener han virker ganske sikkert.

Tropisk luft er varm og fuktig. Når den treffer den norske lufta kan det skape store spenninger i form av lyn og tordenvær.

Den tropiske luften er fuktig og varm, og når den treffer annen luft kan det gi en ekstra utvikling av værsystemene. Det er veldig sjeldent at to tropiske lavtrykk treffer Norge på så kort tid.

Personvernpolicy