Åpen for alle - alltid

128 nye musikklærere ut i streik

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytterligere 128 medlemmer av Musikernes fellesorganisasjon (MFO) ved sju videregående skoler tas ut i streik fra 1. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra før er 47 medlemmer i streik, og det totale tallet blir dermed 175, opplyser MFO.

– MFO har vært konstruktive for å få en løsning på konflikten. Vi har foreslått at dagens avtale videreføres samtidig som det nedsettes en partssammensatt gruppe med mandat om å jobbe for et bedre samarbeid mellom lærerne og skoleeierne, sier forbundsleder Hans Ole Rian i MFO.

– Når KS ikke har endret holdning i det hele tatt, har vi ikke noe annet valg enn å trappe opp streiken, mener han.

Arbeidstidsavtalen

Lærerne nektet å akseptere arbeidstidsavtalen som ble tilbudt av KS under forhandlingene og meklingen på forsommeren. Den innebærer pålegg om mer bundet tid på skolen og større makt til rektor i forvaltningen av lærernes arbeidstid.

– I Danmark har de praktisert dette en stund allerede, og som KS godt vet, fungerer det overhodet ikke der. Nesten 15 prosent av danske lærere har sagt opp og rekrutteringen svikter, sier Rian.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten 8.000

Partene møttes til sonderinger søndag uten å bli enige.

KS-leder Per Kristian Sundnes uttalte mandag at det er hensynet til norske elever som gjør at KS holder fast ved punktet om økt tilstedeværelse i skolen.

– Flere undersøkelser viser at samarbeidskultur mellom lærere og elever – og særlig lærere imellom – blir bedre gjennom økt tilstedeværelse på skolen. Det er derfor dette er viktig for oss, sier Sundnes.

Utdanningsforbundet sa mandag at de planlegger sitt neste streikeuttak. Tirsdag morgen ville de fortsatt ikke si noe mer om når det kommer, eller hvilke skoler som vil rammes.

Totalt er nesten 8.000 lærere tatt ut i streik rundt om i landet.