Støre: – Boka ser framover

Jonas Gahr Støre (Ap) presenterer boken han har skrevet sammen med Jonas Bals i Oslo tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Jonas Gahr Støre (Ap) presenterer boken han har skrevet sammen med Jonas Bals i Oslo tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jonas Gahr Støre (Ap) var ikke interessert i å skrive bok om det rødgrønne prosjektet. Han ville heller utforske hvilken rolle sosialdemokratiet skal spille i framtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag formiddag presenterte han og medforfatter Jonas Bals boken «I bevegelse: Veivalg for det 21. århundret». Ideen til boken fikk Støre etter valgnederlaget i fjor høst.

– Da vi tapte valget, fulgte noen spesielle uker. Når du har tapt og venter på å få slippe ut av departementet – det er ikke en fristende tilværelse. Da kom tanken om at det kanskje var på tide å begynne å skrive, sier Støre.

Han sier det ikke fristet å skrive memoarer fra tiden i regjering. Han ville heller skrive om hvordan landet kan bygges framover.

– Jeg ønsket ikke å skrive om det rødgrønne prosjektet, men om politikk her og nå og framover, sier Støre.

Bokprosjektet startet mens Støre fortsatt var statsråd, ble videreført da han var stortingspolitiker og ble avsluttet etter at han ble valgt til ny leder i partiet. Bokens tittel ga seg dermed selv, ifølge hovedpersonen.

Forleggeren Cappelen Damm kaller den 450 sider lange boken et ideologisk og ambisiøst prosjekt. Boken er delt inn i tre deler: en del om Støre, et essay om samfunnsdebatten etter 22. juli og en samtale mellom Støre og Jonas Bals.