Kristiansen (23) flyktet med fly

Kim Andreas Kristiansen har status som mistenkt i drapssaken i Øyer, hvor en mann ble funnet død i et utbrent bål.  Foto: Politiet / NTB scanpix
Kim Andreas Kristiansen har status som mistenkt i drapssaken i Øyer, hvor en mann ble funnet død i et utbrent bål. Foto: Politiet / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nederlandsk domstol skal onsdag avgjøre spørsmålet om utlevering av Kim Andreas Kristiansen, som er siktet for å ha drept stefaren sin i Øyer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter rettsmøtet vil norsk politi vite mer om hvor lang tid det vil ta å få ham utlevert til Norge, skriver Gudbrandsdal politidistrikt i en pressemelding.

Den drapssiktede er avhørt av nederlandsk politi, men norsk politi ønsker ikke å kommentere om han har kommet med innrømmelser eller andre viktige opplysninger knyttet til drapet.

Den siktede har en forsvarer i Nederland, men det er ikke oppnevnt forsvarer for ham i Norge.

– Påført stikkskader

Kristiansen er siktet for å ha drept stefaren sin, Bjarte Hansen (58), i Øyer i Oppland natt til torsdag 14. august.

Etter det VG erfarer, har etterforskningen avdekket at stefaren ble påført stikkskader og døde som følge av dette. Drapet skal ha blitt begått i leiligheten som drapssiktede og stefaren delte.

Den endelige obduksjonsrapporten av avdøde er ikke ferdig.

I varetekt

Kristiansen meldte seg selv for politiet i Rotterdam mandag, etter elleve dager på rømmen fra norsk politi. Det er uvisst hvorfor han dro til Nederland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

23-åringen skal ha forlatt landet før politiet hadde rukket å identifisere liket de fant i bålet i Hafjell, melder VG.

Ifølge politiet vil 23-åringen vil bli avhørt i Nederland de nærmeste dagene. De endelige avhørene vil skje i Norge etter at han er utlevert.

Frem til Det nederlandske justisdepartementet har vurdert saken, sitter Kristiansen i en celle på politihuset i Rotterdam.