15 barn avhørt i overgrepssak

Flere titalls fornærmede er avhørt i en omfattende overgrepssak på Østlandet, 15 av dem er barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fem siktede i saken, som ble kjent lørdag, melder VG.

Fire av disse har vært varetektsfengslet siden i fjor. De siktede er to menn i 30-årene, en mann i 20-årene og en kvinne i 20-årene. I tillegg skal ytterligere en person være siktet, men ikke holdt varetektsfengslet, ifølge Drammens Tidende.

Minst to barn under ti år skal være utsatt for fysiske seksuelle overgrep, i tillegg uttalte politiet lørdag at det er et tosifret antall fornærmede barn i saken.

En av mennene, en mann i 30-årene fra Akershus, er tidligere straffedømt for seksualforbrytelser, ifølge opplysninger VG har innhentet. Han ble pågrepet i juli i fjor, og først siktet for spredning av barnepornografisk materiale og seksuelt krenkende atferd overfor barn under 16 år.

I januar ble siktelsen mot Akershus-mannen utvidet til også å gjelde voldtekt av personer som er bevisstløse eller på andre måter ute av stand til å motsette seg overgrepet. Siktelsen mot mannen gjelder seksuell omgang med barn under 16 år.

I sommer ble mannen varetektsfengslet i Drammen tingrett, der de tre andre har vært varetektsfengslet siden pågripelsen.

Ingen av forsvarerne i saken ønsker å kommentere politiets opplysninger overfor VG.

Politiet har gjort seg ferdig med etterforskningen og videresendt den til statsadvokaten, skriver avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus