Michael Browns far ber om ro før begravelsen

Mange hadde møtt opp for å vise sin støtte til Michael Brown, dagen før tenåringens begravelse i Missouri. Foto: Adrees Latif / Reuters / NTB scanpix.
Mange hadde møtt opp for å vise sin støtte til Michael Brown, dagen før tenåringens begravelse i Missouri. Foto: Adrees Latif / Reuters / NTB scanpix.

I dag begraves tenåringen som ble skutt av politiet i Ferguson for to uker siden. Michael Browns far håper demonstrasjonene vil avta når sønnen blir stedt til hvile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært store opptøyer i St. Louis-forstaden Ferguson etter at 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av en politimann 9. august. Til tross for noen rolige dager i det siste, er det fryktet en ny eskalering av demonstrasjoner i forkant av Browns begravelse mandag.

Under et opptog mot politivold søndag ettermiddag, ba Michael Browns far om at sønnens begravelse ikke blir ødelagt av uroligheter.

– Alt jeg ønsker meg i morgen er fred mens vår sønn blir lagt til hvile. Vær så snill, sa Michael Brown senior.

Tenåringens mor var ikke til stede under markeringen søndag, men Brown senior fikk blant annet selskap av foreldrene til Trayvon Martin, 17-åringen som ble skutt og drept av en nabolagsvakt i Florida i februar 2012.

Hundrevis av mennesker hadde møtt opp for å vise sin støtte i Forest Park i St. Louis, dagen før Browns begravelse. Det hvite hus har meldt at de vil sende representanter til mandagens seremoni.

Personvernpolicy