Minst ti barn ofre i overgrepssak på Østlandet

Et tosifret antall barn er ofre i overgrepssaken på Østlandet, ifølge politiet. To kvinner og tre menn er siktet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken strekker seg over flere politidistrikter og har vært etterforsket siden i fjor høst.

– Jeg vil ikke kommentere relasjonen mellom de fornærmede og de siktede, men det er et tosifret antall barn som er fornærmet i saken, sier politiadvokat Monica Hanø i Søndre Buskerud politidistrikt til VG.

De siktede er alle i 20-30-årene og hjemmehørende i Søndre Buskerud, Nordre Buskerud og Romerike politidistrikt. Fire av de fem har sittet varetektsfengslet siden de ble pågrepet i fjor høst, ifølge Drammens Tidende.

Hanø sier politiet mener overgrepene mot det ene barnet skal ha pågått fra begynnelsen av 2013 og frem til høsten, like før politiet gikk til pågripelse.

Etter det Drammens Tidende erfarer skal det være snakk om seksuelle overgrep mot to barn under ti år, som er i familie med en av de siktede. Saken omfatter også siktelser for såkalt grooming, som oftest forberedelser til senere seksuelle overgrep, og produksjon og spredning av overgrepsbilder av barn.

Espen Wangberg er forsvarer for en av de mannlige siktede i saken.

– Min klient erkjenner straffskyld for en mindre del av siktelsen, sier Wangberg til VG.

Personvernpolicy