Effektivt Stabæk slo Godset i Drammen

Ville Jalasto og Stabæk sjokkerte Strømsgodset på bortebane i eliteserien lørdag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Ville Jalasto og Stabæk sjokkerte Strømsgodset på bortebane i eliteserien lørdag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Stabæk sjokkerte Strømsgodset ved å ta ledelsen 3-0 på Marienlyst lørdag. Godset var nær å slå tilbake, men serietreeren tapte 2-3.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bob Bradleys elleve utvalgte lå lavt og kompakt defensivt, samtidig som de var aggressive i presset. Det ga resultater for bærumslaget. Det gjestende laget imponerte stort med gode kontringer og heroisk innsats defensivt.

– Det var en bra seier. Vi gjør fortsatt ikke ting enkelt nok, men det var en spennende kamp for publikum, sa Bradley til NTB.

Godset kom til store muligheter, men drammenserne hadde rett og slett ikke dagen lørdag. Hele tre ganger ble hjemmelagets forsøk avverget på streken. I tillegg manglet vertenes avslutninger det lille ekstra som Stabæk hadde på Marienlyst, mens Mande Sayouba spilte én av sitt livs beste kamper i buret for Stabæk.

Drømmescoringer

Bortelagets mål var av det vakre slaget. Det hele startet allerede etter 15 minutter. Magne Hoseth vant ballen høyt på Godets banehalvdel og lobbet lekkert over Anders Gundersen i hjemmelagets mål fra 20 meter.

Samme mann var involvert i 2-0-målet tolv minutter senere. Luc Kassi ga først Hoseth ballen etter et lekent hælspark, før moldenseren prikket et perfekt innlegg på bakre stolpe til Franck Boli.

De fleste trodde hjemmelaget skulle heve seg i annen omgang, men Stabæk gikk rett i strupen på vertene. Ville Jalasto viste ingen nåde da han klinket ballen i krysset på volley fra 16 meter etter 55 minutter. Vondt gikk til verre for David Nielsens mannskap.

– Jeg får ikke så mange slike muligheter, så det var bare å klemme til. Jeg så med en gang at den gikk inn, sa en fornøyd Jalasto etter kampen.

Presset Stabæk

Godset satte et fryktelig press på Stabæk den siste halvtimen. Etter 71 minutter fikk endelig laget fra Drammen hull på byllen. Mounir Hamoud la en fantastisk ball til Lars-Christopher Vilsvik, som klinket ballen i mål.

Fem minutter senere ble det full fyr i kampen da Marvin Ogunjimi kranglet ballen inn etter en corner. Hjemmepublikummet øynet et håp, men Godset klarte ikke å berge poeng.

Laget gikk dermed på sitt annet hjemmetap på tre kamper etter ikke å ha tapt på 46 kamper før tapet mot Vålerenga tidligere i år.

– Vi gjør egentlig en god kamp, men gjør for mange feil. Jeg er fornøyd med at vi for en gangs skyld klarer å skape et skikkelig trøkk på motstanderen, men vi skal vinne på hjemmebane, sier David Nielsen.

Personvernpolicy