Rumenske arbeidere jobbet for syv kroner timen

Bilder: TV 2
Bilder: TV 2

Arbeidstilsynet har avdekket at rumenske arbeidere jobbet for syv kroner og 50 øre timen for å bygge ut 4G-nettet for NetCom i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken kom Arbeidstilsynet over nærmest ved en tilfeldighet da en ansatt i tilsynet så to arbeidere som jobbet usikret på et tak i Bergen, skriver TV 2.

Etter å ha kontaktet den rumenske arbeidsgiveren og fått tilsendt arbeidskontrakter og lønnsslipper viste det seg at de rumenske telearbeiderne jobbet i Norge for syv kroner og 50 øre timen.

Det norske teleselskapet Netel står for mye av utbyggingen av telenettet for NetCom. De har en såkalt enterprisekontrakt med det rumenske selskapet RCA, som har arbeidsgiveransvar og inngår lønns- og arbeidsavtaler med rumenerne som jobber i Norge.

Nå har Netel sagt opp avtalen med det rumenske selskapet. NetCom sier at Netel nå vil sikre at arbeiderne får etterbetalt lønn som tilsvarer norske lønnsnivå, for den tiden de har jobbet i Norge.

NetCom erkjenner at saken er svært skadelig for selskapets omdømme og at dette aldri skulle skjedd. Administrerende direktør i NetCom, August Christian Johan Baumann sier alle leverandører nå blir dobbeltsjekket slik at dette skal kunne unngås i fremtiden.

Personvernpolicy