Kraftig økning i antall båttyverier i år

Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Det ble registrert rundt 700 tyverier av båter, båtutstyr og motorer i første halvår. Samlet har erstatningene økt med en halv gang siden samme periode i fjor, ifølge Finans Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antallet tyverier av og fra båt har økt med 42 prosent til rundt 700 saker første halvår i år, sammenlignet med 490 saker i samme periode i fjor. Erstatningene etter båttyveri og båtutstyr økte med 50 prosent til 32 millioner kroner, melder NRK.

– Kraftige og kostbare båtmotorer er interessant for tyvene. De gjør ofte forberedelser og undersøkelser før de slår til og stjeler mange båtmotorer samtidig, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Personvernpolicy