Politiet har indikasjoner på hvor siktede kan være

Området hvor likrester av den drepte 58-åringen ble funnet holdes stadig avsperret av politiet. Politiet har foreløpig ikke pågrepet siktede Kim Andreas Kristiansen (23, innfelt), men sikrler ham gradvis inn. Foto: Ole Berg-Rusten (NTB scanpix)
Området hvor likrester av den drepte 58-åringen ble funnet holdes stadig avsperret av politiet. Politiet har foreløpig ikke pågrepet siktede Kim Andreas Kristiansen (23, innfelt), men sikrler ham gradvis inn. Foto: Ole Berg-Rusten (NTB scanpix)

Politiet i Gudbrandsdalen har noen opplysninger om hvor den drapssiktede 23-åringen kan befinne seg. Ifølge VG er han fanget opp av overvåkingskameraer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 21 år gamle mannen som er siktet for falsk forklaring i forbindelse med Øyer-drapet, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker.

Politiet har lagt fullstendig lokk over etterforskningen.

Men til NTB sier konstituert politimester Olav Sørby at de har en viss informasjon om hvor drapssiktede Kim Andreas Kristiansen befinner seg, men vil ikke utdype dette noe mer.

– Jeg vil ikke kommentere dette noe ytterligere på det nåværende tidspunkt i etterforskningen, sier Sørby, som også gir samme svar på de fleste andre spørsmål han får om etterforskningen.

Ifølge VG er imidlertid Kristiansen plukket opp av overvåkingskameraer relativt nylig «et sted i Norge». Det gir indikasjoner på at han fortsatt er i live og holder seg skjult, ifølge avisen.

– Leter etter balltre

Politiet bekreftet onsdag at de gjennomførte en leteaksjon i elva Sagåa i Øyer i forbindelse med drapssaken.

Søket ble satt i gang etter at politiet hadde avhørt en rekke vitner i vennekretsen rundt 23-åringen.

Ifølge VG skal vitnene ha opplyst at Kristiansen eide et balltre, men etterforskerne skal ikke ha klart å finne det ennå.

Avisen skriver at politiets teori er at 23-åringen slo ihjel stefaren med balltreet.

– Har noen opplysninger

Kristiansen, var fremdeles ikke pågrepet da fengslingskjennelsen mot 21-åringen ble avsagt i Sør-Gudbrandsdal tingrett torsdag ettermiddag. 23-åringen er siktet for å ha drept sin stefar Bjarte Hansen (58) i Øyer i Oppland i forrige uke.

Ingen i Gudbrandsdal politidistrikt ville derfor kommentere fengslingskjennelsen for 21-åringen, med henvisning til at det kan skade etterforskningen. Politiadvokat Hans Petter Ommedal ba tingretten om å anonymisere dokumentene fra retten torsdag.

Det var tekniske funn som ledet politiet til 21-åringen. Han ble først avhørt som vitne og fikk siden status som mistenkt og siktet. Grunnlaget skal blant annet ha vært telefontrafikk mellom ham og Kristiansen. 21-åringen skal ha blitt pågrepet i Bergen hvor han skulle begynne på skole etter sommerferien, ifølge VG.

Foruten varetekt frem til 18. september ba politiet også om brev- og besøksforbud for 21-åringen. Han har nå en ankefrist på to uker, en mulighet det er lite trolig han vil benytte seg av ettersom han samtykket til fengslingen.

Tingrettsdommer Torunn E. Kvisberg skrev derfor kjennelsen i en såkalt kontorforretning, uten at partene var til stede.

Les også: Fengsles for falsk forklaring

Nytt avhør

Mannens forsvarer, advokat Lorentz Stavrum, sa til NTB allerede onsdag at hans klient skulle avhøres på nytt torsdag. 21-åringen betegnes av politiet som en god bekjent av den etterlyste Kim Andreas Kristiansen.

Politimester Sørby bekrefter at 21-åringen har valgt å samarbeide med politiet, og at han har forklart seg under avhørene.

Etter en ukes intens etterforskning med opp mot 30 tjenestefolk fra Kripos og lokalt politi, ble det torsdag også bestemt at arbeidet skulle trappes noe ned.

– Det er ikke unaturlig å tenke seg dette nå etter at etterforskningen har pågått en ukes tid. Vi er et godt stykke på vei, og førsteprioritet nå er å få tak i mannen vi har etterlyst, sier Sørby.

Sjokk, sorg og kaos

Bistandsadvokat Nina Hjortdal sier til NTB at familien er i en veldig vanskelig situasjon etter det som er skjedd. Den etterlystes mor, to yngre halvsøsken og en storesøster er alle enige om at det viktigste nå er å få vite hva som førte til at 58 år gamle Hansen ble funnet drept i et bål inne i skogen i Øyer forrige torsdag.

– Det var et gjennombrudd for familien da det ble pågrepet en medvirker. Vi vet at politiet har avhørt ham og at han har valgt å forklare seg. Familien håper det kan føre til et gjennombrudd, sier Hjortdal til NTB.

– For familien er det sjokk, sorg og kaos på en gang. Men det er en veldig samlet familie som prøver å takle denne situasjonen på best mulig måte, sier bistandsadvokaten.

Personvernpolicy