Øyer-drapet: Fengsles for falsk forklaring

Politiet søkte onsdag i en elv ved E6 nord for Lillehammer. (Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix)
Politiet søkte onsdag i en elv ved E6 nord for Lillehammer. (Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix)

Kameraten som er pågrepet i forbindelse med Øyer-drapet, er siktet for falsk forklaring og har godtatt politiets krav om varetektsfengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fengslingsspørsmålet blir avgjort av Sør-Gudbrandsdal tingrett torsdag formiddag. Det vil skje som såkalt kontorforretning, uten at partene er til stede i retten.

– Grunnlaget for å be om varetekt er en siktelse om falsk forklaring. Han er også mistenkt for medvirkning til drapet, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen til NTB.

Det er politiadvokat Hans Petter Ommedal som presenterer politiets krav om varetekt. Den siktedes forsvarer er advokat Lorentz Stavrum.

– Drept dagen før

Mannen i 20-årene ble pågrepet tirsdag etter at han hadde vært inne til avhør i forbindelse med drapet på 58 år gamle Bjarte Hansen. Politiet trodde ikke på mannens forklaring og mente han hadde befatning med saken og med Kim Andreas Kristiansen som er etterlyst, siktet for drap.

En uke etter at den drepte ble funnet i et bål ved en turvei i Øyer, er den etterlyste 23-åringen fremdeles ikke funnet. Torsdag melder lokalavisen GD.no at offeret ble drept i huset hvor han bodde sammen med stesønnen. Drapet kan ha skjedd opptil 24 timer før den døde ble funnet.

Etterforskerne arbeider nå med å kartlegge hvordan liket kan ha blitt fraktet de om lag 3 kilometerne fra huset.

Bakgrunn: Bussjåfør: – Jeg kjørte den drapssiktede til Lillehammer

Leter ikke

Politiet har gjentatte ganger oppfordret Kristiansen til å melde seg for politiet. Til pressen har politiet opplyst at det ikke er noen holdepunkter for å tro at han skal ha tatt sitt eget liv. Politiet holder opplysninger fra etterforskningen tett til brystet, men sier det ikke har vært mulig å komme i kontakt med den siktede etter forrige fredag.

Likevel er det ikke satt i gang omfattende søk eller leting etter 23-åringen.

– Vi bruker alle tilgjengelige ressurser og metoder for å få tak i Kim Andreas samtidig som vi oppfordrer ham til å melde seg. Det er en krevende situasjon å være på rømmen som han er, sier Bergundhaugen til NTB.

Se pressekonferansen politiet holdt onsdag her:

Personvernpolicy