KS-lederne hetses av lærere på Facebook

HETSES: Det går hardt ut over forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i KS på sosiale medier, der lærere i streik diskuterer forholdene. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
HETSES: Det går hardt ut over forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i KS på sosiale medier, der lærere i streik diskuterer forholdene. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Mens den omfattende lærerstreiken pågår, kommer flere lærere med en rekke negative personkarakteristikker av navngitte KS-topper i en gruppe på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KS-ledelsens opptreden i konflikten sammenlignes blant annet med Quislings glansdager. «Ekle kryp», «makk», «grundig lobotomert», «kjøtthue» og «dust» er andre karakteristikker som KS-lederne må tåle i den åpne Facebook-gruppen «Arbeidstidsforhandlingene», skriver Aftenposten.

Gruppen har over 30.000 medlemmer, og det er KS-leder Per Kristian Sundnes som får gjennomgå mest. Ettersom gruppen er åpen, kan hvem som helst melde seg inn ved å trykke «liker» på siden.

Mange av utfallene mot KS-ledelsen kommer blant annet fra lærere. Hovedtyngden av innleggene bruker imidlertid en mer diplomatisk tone enn de Aftenposten trekker fram. Noen advarer også mot å spre negative personkarakteristikker, understreker avisen.

– Jeg synes det er trist at det også for lærere virker som om tastaturet blir en buffer mellom den fornuftige tanke og følelsesmessige reaksjoner man har i en slik konflikt, sier psykologiprofessor Willy-Tore Mørch.

Les også: KS vil ikke si om de firer på arbeidstidskrav

Preben Pettersen Uthus, som står bak facebooksiden, sier det er lagt opp til at hver enkelt står ansvarlig for det de skriver, og at de opptrer ordentlig. Han sier han av og til er inne og sletter upassende innlegg.

Nestleder Steffen Handal i Utdanningsforbundet mener lærerne som blåser ut på Facebook-siden, ikke er representative.

– Vi synes det er helt uakseptabelt med den typen mobbing, sier Handal.

Styreleder Gunn-Marit Helgesen i KS er forsiktig med hva hun sier, og arbeidsgiverforeningen har ikke noe ønske om å piske opp stemningen ytterligere. Hun minner imidlertid om at lærerne skal være forbilder for barna, og at de er viktige i kampen mot mobbing.

Personvernpolicy