Psykologhjelp for Suárez

Luis Suárez medga å ha fått psykologhjelp etter at han for tredje gang ble utestengt for biting. Foto: Gustau Nacarino (Reuters)
Luis Suárez medga å ha fått psykologhjelp etter at han for tredje gang ble utestengt for biting. Foto: Gustau Nacarino (Reuters)

Barcelona-spissen Luis Suárez medgir at han har fått psykologhjelp etter at han for tredje gang ble utestengt for å bite en motspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suárez spilte sin første kamp for Barcelona da mexicanske Leon ble slått 6-0 i en treningskamp mandag. Turneringskamper er han utestengt fra helt til siste helg i oktober.

– Suspensjonen er som den er, og jeg må bare akseptere det. Det er en personlig sak, men jeg har fått profesjonell hjelp, sa uruguayaneren tirsdag på sin første pressekonferanse som Barcelona-spiller.

– Jeg har prøvd å glemme den kampen (mot Italia) og den situasjonen (bitingen). Det er et vanskelig øyeblikk for meg, men jeg vil be alle tilhengerne om ikke å bekymre seg, for jeg gjør ikke slikt mer.

Han innrømmet at han var veldig langt nede etter at han ble kastet ut av VM.

– Jeg ville ikke gjøre noen ting, og jeg var svært deprimert. Men jeg kom til at jeg måtte se virkeligheten i øynene og be om unnskyldning. Nå vil jeg se fremover.

Les også: FIFA forsvarer den strenge straffen mot Suárez

Ingen tvil

Tirsdag ble Suárez omsider offisielt presentert som Barcelona-spiller, etter at Idrettens voldgiftsrett har fastslått at han både kan trene med laget, spille treningskamper og delta i andre aktiviteter mens utelukkelsen sones. Spissen sa at han ikke var i tvil da han fikk sjansen til å bli Barcelona-spiller.

– Det var andre muligheter, men da muligheten for å velge Barca dukket opp hadde jeg ingen tvil. Det var en drøm som ble virkelig, sa han.

– Jeg kan fortsatt ikke tro det. Jeg forestilte meg ikke at en så vakker drøm kunne bli virkelig for meg.

Barcelonas visepresident Jordi Mestre opplyste tirsdag at overgangssummen for Suárez var 65 millioner pund (665 millioner kroner).

Suárez kan få sin ordentlige debut mot Real Madrid. Han vil være spilleklar til den kampen dersom TV-rettighetshaverne legger kampen til lørdag 25. eller søndag 26. oktober, ikke til fredagen.

Han akter å være i topp fysisk form når utelukkelsen er sonet.

Hvor som helst

– Jeg var i en lignende situasjon i Liverpool i fjor. Da innledet jeg sesongen min 20. september. Det er lenge å vente, men jeg skal jobbe hardt med lagkameratene på trening, sa spissen.

Han gjorde en pangsesong for Liverpool da han først kom i gang i fjor.

Med Lionel Messi og Neymar i laget må Suárez sannsynligvis spille på høyresiden i angrepet. Det bekymrer ham ikke.

– Jeg spiller hvor som helst i angrep. Forrige sesong spilte jeg både til venstre og til høyre fordi Daniel Sturridge var nier (midtspiss). Jeg har ingen problemer med å tilpasse meg den rollen treneren vil ha meg i, sa han.

– Kvaliteten til Leo og Ney er forbløffende. Det er spillere å beundre. I går så jeg på dem i første omgang. Du får lyst til å stoppe og applaudere.

Personvernpolicy