– Jeg kommer til Norge med barna om jeg får garantier

BORTFØRT: 10. juni bortførte Mansur Mahasev sine to døtre på Austmarka. Foto: Politiet
BORTFØRT: 10. juni bortførte Mansur Mahasev sine to døtre på Austmarka. Foto: Politiet

Mannen som er siktet for å ha kidnappet sine egne døtre i Kongsvinger i juni i år, kommer tilbake til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to jentene på 6 og 8 år var på vei hjem fra skolen til sine fosterforeldre da de ble kidnappet av maskerte menn. Politiet mistenkte at barnas biologiske far Mansur Mahasev sto bak bortføringen, noe han selv bekreftet senere.

– Barna er nå i Tsjetsjenia med sin mor, men jeg tar dem med til Norge hvis jeg får garantier for at barnevernet ikke tar dem igjen. Jeg kommer også til å anmelde barnevernet, sier Mahasev til NRK.

Onsdag kommer han tilbake til Norge. Han har gjort en avtale med politiet, fordi han ønsker å fortelle sin historie.

Les også: Søstre bortført – faren tiltalt for omsorgssvikt

– Lurt å komme tilbake

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt mener det er lurt av ham å komme tilbake.

Mansur Mahashev er etterlyst av politiet etter at hans to døtre på seks og åtte år ble bortført av maskerte personer da de var på vei hjem fra skolen i Kongsvinger. Foto: Politiet Mansur Mahashev er etterlyst av politiet etter at hans to døtre på seks og åtte år ble bortført av maskerte personer da de var på vei hjem fra skolen i Kongsvinger. Foto: Politiet

– Ettersom det fortsatt er en internasjonal pågripelsesbeslutning på ham, er det jo lurt av ham å komme inn til avhør, så vi eventuelt kan få saken ut av verden. Om han skal pågripes får vi ta en avgjørelse på etter at vi har snakket med ham, sier hun.

Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus bestemte i juli at søstrene skal tilbakeføres til foreldrene.

Nemnda slår fast at jentene ikke har vært utsatt for mishandling eller vold hos foreldrene på en slik måte som barnevernet trodde da de fattet straksvedtaket om å fjerne barna fra foreldrene.

Les også: Søstre bortført like før omsorgssak skulle avgjøres

– 99 prosent sikkert

Til Glomdalen sier barnefaren at han kun har beskyttet barna sine.

– Hvis jeg får garantier for at barna ikke vil bli tatt fra meg igjen, er det 99 prosent sikkert at de vil komme tilbake til Norge, sier faren.

Mahasev mener samtidig at han er feil fremstilt i mediene.

– Jeg vil at innbyggerne i Kongsvinger skal få vite at jeg er en normal, vanlig person og ikke gal i hodet slik media har framstilt det. Det norske samfunnet skal få vite at jeg tenker best på vegne av mine barn. Jeg har aldri slått mine barn, slik flere medier har skrevet, sier han.

Personvernpolicy