Øyerdrapet:

– God fremdrift i etterforskningen

ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen (23) har status som siktet i drapssaken i Øyer, der en mann ble funnet død i et bål. Foto: Politiet
ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen (23) har status som siktet i drapssaken i Øyer, der en mann ble funnet død i et bål. Foto: Politiet

Politiet vet fortsatt ikke hvor den etterlyste Kim Andreas Kristiansen (23) befinner seg, men sier etterforskningen flyter godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har god fremgang i arbeidet vårt, både taktisk og teknisk. Analysen av tipsene går også sin gang. Det står ikke stille selv om vi ikke har pågrepet noen, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer til NTB etter pressebrifen i byen tirsdag ettermiddag.

Han bekrefter at det ligger i sakens natur at politiet samarbeider med andre politidistrikter i etterforskningen, og at grenseovergangene er informert.

– Det har ikke skjedd noen endringer etter pressebrifen. Vi vurderer hele tiden hvilke grep vi kan bruke for å få lokalisert siktede, men for øyeblikket vet vi ikke hvor han er, sier politistasjonssjefen.

Bergundhaugen understreker at politiet ikke har noen holdepunkter for å si at 23-åringen har tatt sitt eget liv.

Les også: Politiet advarer mot at drapssiktet 23-åring kan være ustabil

Mange tips

Politiet har fått inn en rekke tips. Politistasjonssjefen sier at noen av dem er interessante, men ingen har altså så langt gitt svaret de ønsker – hvor Kim Andreas Kristiansen befinner seg.

Han er siktet og etterlyst for drapet på sin 58 år gamle stefar, som ble funnet drept i et bål ved Øyer sist torsdag.

Rundt 30 personer arbeider kontinuerlig med saken, som er den viktigste og høyest prioriterte i Gudbrandsdal politidistrikt for øyeblikket.

Politiet ønsker ikke å kommentere dødsårsaken. Den siste sikre observasjonen av siktede er fredag 15. august. Politiet sier han kan være ustabil, men har ikke grunnlag for å tro at han er bevæpnet.

Bakgrunn: Kim Andreas (23) etterlyst for drapet på stefaren

Ber folk følge med

Bergundhaugen ber folk fortsatt følge med og varsle om de skulle se noe som kan ha betydning for etterforskningen.

Stedet der Bjarte Hansen (58) ble funnet torsdag, ligger like ved en turvei i Øyer. Den siktede 23-åringen bodde sammen med stefaren i en leilighet noen kilometer fra funnstedet.

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger om hva de mener er foranledningen til drapet. Bergundhaugen sier det er vanskelig for politiet å kommentere opplysninger i mediene om at det skal ha vært en konflikt mellom stesønnen og stefaren.

Overvåker pengebruk og telefon

Flere tekniske og taktiske eksperter fra Kripos er trukket inn i etterforskningen.

Politiet vil ikke kommentere måten de arbeider på, men sier de bruker alle tilgjengelige midler for å få tak i den siktede. Dette innebærer både overvåking av pengebruk og om han bruker telefon. Men det pågår ingen aktiv leting etter 23-åringen.

– Vår hovedoppfordring er fortsatt at han skal melde seg selv. Vi ser også at venner og pårørende har stått frem og oppfordret til det samme. Det setter vi pris på. Det å leve i en skjult tilværelse over tid, er slitsomt. Det er bedre å være i en annen fase, mener Bergundhaugen.

Politiet jakter også på en mulig medhjelper som kan ha bidratt til drapet eller bistått med å flytte liket etterpå.

Personvernpolicy