Resultatløs leting etter drapssiktet stesønn

Væpnet politi lette mandag i huler ved Lillehammer etter den drapssiktede 23-åringen Kim Andreas Kristiansen. Det skjedde etter konkrete tips.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen ga imidlertid ingen resultater som kan knyttes til saken, opplyser politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen.

Politiet gikk mandag ut med navn og bilde av 23-årige Kim Andreas Kristiansen, som er siktet for drap på stefaren Bjarte Hansen (58). Målet var å få kontakt med ham.

Om politiet var i kontakt med Kristiansen mellom funnet av den døde torsdag og fredag, ønsker stasjonssjefen overfor NTB ikke å kommentere.

– Siste konkrete livstegn er fredag, forteller han.

Etterlyst internasjonalt

23-åringen er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt, men politiet har ingen kommentar til om de tror han har tatt seg ut av landet.

Politiet lette mandag i flere huler og en påbegynt bunker fra andre verdenskrig på Solhøgda i Lillehammer kommune. I tillegg ble det lett i et boligområde like ved, ifølge NRK.

Levningene av Bjarte Hansen ble funnet i et bål i nærheten av en populær turvei i Øyer torsdag. Han ble sist i live onsdag.

Bakgrunn: Kim Andreas (23) etterlyst for drapet på stefaren

– Hold avstand

Vitner som har opplysninger om 23-åringen, bes melde seg. Politiet ber publikum være forsiktig.

– Med bakgrunn i situasjonen utelukker ikke politiet at siktede kan være ustabil. Publikum oppfordres derfor til å ikke ta kontakt med eller oppsøke siktede på egen hånd.

Kim Andreas Kristiansen er 164 centimeter høy, har kraftig kroppsbygning og kort, blondt hår. Han bruker briller med mørk innfatning. Han har også flere tatoveringer. Politiet har ikke oppgitt hvordan 23-åringen kan være kledd.

Politiet utelukker ikke at flere personer kan være involvert i saken, blant annet kan en gjerningsmann ha hatt behov for hjelp med å flytte den døde.

– Sett natt til fredag

Den drepte og den siktede delte en bolig i nærheten av funnstedet. Denne ble undersøkt mandag, og politiet opplyser at de har gjort interessante funn i leiligheten.

I tillegg ble det aksjonert mot en bil i Øyer, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

Avisen skriver at et avisbud gjorde den siste observasjonen av den etterlyste natt til fredag. Budet så da en mann som løp fra villaen der den siktede og hans stefar bodde, og inn i skogen. Budet var inne til avhør fredag.

Elektroniske spor

Den drepte Bjarte Hansen kom fra Bergen, men var bosatt i Øyer.

Ifølge VG flyttet stesønnen nylig fra Hamar til stefarens bolig i Øyer for om lag et halvt år siden, og han hadde nylig fått seg jobb i et sikkerhetsselskap. I juli i år skal boligen ha blitt ransaket, og politiet opplyser til avisen at stesønnen har vært innblandet i mindre narkotikasaker.

Etterforskere arbeider fremdeles på funnstedet i Øyer. Stasjonssjef Bergundhaugen er tilbakeholden med opplysninger om antatt hendelsesforløp og mulig motiv for drapet.

Politiet følger også tekniske spor, men vil ikke gå i detalj om telefonpeiling eller oversikt over bruk av betalingskort.

Personvernpolicy