Meny

Evalueringen av sexkjøpsloven får ekspert-kritikk

FÅR KRITIKK: Daglig leder i Vista Analyse, Ingeborg Rasmussen, overleverte mandag evalueringsrapporten om sexkjøp til statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet Vidar Brein-Karlsen (Frp). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Evalueringen av sexkjøpsloven, som ble lagt fram mandag, møter motbør av en forsker fra forskningsstiftelsen Fafo og en professor i kriminologi.

Fafo-forsker Anette Brunovskis og kriminologiprofessor May-Len Skilbrei ved Universitetet i Oslo mener oppgaven med å evaluere loven burde vært løst av flere fagmiljøer på vold, holdningsendringer, migrasjon, politi og sosialt arbeid, skriver Aftenposten.

I en kronikk i avisens lørdagsutgave retter Brunovskis og Skilbrei hard kritikk mot at det ikke ble lagt opp til full evaluering av loven.

– Vista Analyse sier selv i rapporten at det er knyttet betydelig usikkerhet rundt grunnlaget for konklusjonene, men formidler utad at prostitusjon og menneskehandel har gått ned, sier Brunovskis til avisen.

Bakgrunn: Sexkjøpsloven fungerer etter hensikten

Det er Vista Analyse AS som har evaluert sexkjøpsloven på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet. Ifølge rapporten fungerer loven etter hensikten, som var å redusere prostitusjonen.

– Vår oppgave var ikke å gå inn i en politisk diskusjon om hvorvidt loven er god, vi skulle bare finne ut om den virker. Og det gjør den, det står vi inne for, sier daglig leder i Vista Analyse, Ingeborg Rasmussen, som var prosjektleder for rapporten.

Camilla Hammergren, som er fagansvarlig i Pro-Senteret, støtter Brunovskis og Skilbrei. Hun mener gjennomgangen har vært altfor overfladisk.

Statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justisdepartementet opplyser at evalueringen fra Vista Analyse kun skal være én av flere kilder som regjeringen vil støtte seg på i arbeidet med en stortingsmelding om dette.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus