Leger Uten Grenser: – Vi trenger internasjonal hjelp

Nancy Writebol fraktes inn på sykehus i Atlanta i USA tirsdag kveld. Foto: Reuters / NTB Scanpix
Nancy Writebol fraktes inn på sykehus i Atlanta i USA tirsdag kveld. Foto: Reuters / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ebola-spredningen i Vest-Afrika viser ingen tegn til å avta. Leger Uten Grenser forteller om kaotiske forhold i Sierra Leone.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Myndighetene her i Sierra Leone er ikke i stand til å håndtere dette utbruddet. Vi trenger internasjonal hjelp, sier nødhjelpskoordinator Anja Wolz ved Leger Uten Grenser til CNN.

Ebolautbruddet som har rammet Vest-Afrika de siste månedene har for lengst blitt tidenes verste, med minst 887 døde og mer enn 1600 smittede.

Anja Wolz forteller om særs vanskelige arbeidsforhold ved ebolaklinikken i Kailahun i Sierra Leone.

– Vi ser begravelser som foregår uten disinfeksjon, og har pasienter som gjemmer seg for oss. Pasienter og pårørende rømmer fra oss fordi de er redde, sier Wolz.

Les også: Frykter at idealister skal bli smittet av ebola

Verdens helseorganisasjons planlagte innsats mot viruset har fått en prislapp på 100 millioner dollar, rundt 630 millioner norske kroner. Norge har økt støtten til bekjempelse med 15 millioner kroner, i tillegg til 4 millioner som tidligere gikk til Leger Uten Grenser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere helsearbeidere har blitt smittet av det dødelige viruset etter å ha behandlet pasienter. To smittede amerikanere, legen Kent Brantly og Nancy Writebol (bildet), ble nylig fraktet ut av Liberia for å behandles i USA. Tirsdag kveld ble Writebol brakt inn på sykehus i Atlanta i delstaten Georgia, nøye innpakket i beskyttelsesutstyr.

Det finnes ingen kjent kur eller vaksine mot ebola, men de to amerikanerne skal ha fått medisin som tidligere ikke er testet på mennesker.

Ebolaviruset kan ha en dødelighet på opptil 90 prosent. Varianten som har utbrudd for tiden har hatt en dødelighet på rundt 60 prosent.

Les også: – Norge må forberede seg på ebola