Evaluering av sexkjøploven neste uke - Stortingsflertallet mot:

Frp-politiker: – Vi kan forby til krampa tar oss, prostitusjon blir ikke borte likevel

OMSTRIDT LOV: Neste uke legger regjeringen frem evalueringen av sexkjøploven, som ble innført i 2009. Vista Analyse har jobbet med den siden januar. Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix
OMSTRIDT LOV: Neste uke legger regjeringen frem evalueringen av sexkjøploven, som ble innført i 2009. Vista Analyse har jobbet med den siden januar. Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix

Sexkjøplov til tross – antallet gateprostituerte bare øker. Neste uke legger regjeringen frem analysen der loven evalueres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DETTE MENER PARTIENE

De Grønne: Vil oppheve loven slik at sexkjøp blir lovlig.

SV: Vil beholde forbudet mot sexkjøp.

Ap: Har vært for forbudet mot sexkjøp. Ikke omtalt i gjeldende program.

Sp: Har vært for forbudet mot sexkjøp. Ikke omtalt i gjeldende program.

KrF: Vil beholde forbudet mot sexkjøp.

Venstre: Vil oppheve loven slik at sexkjøp blir lovlig.

Høyre: Vil oppheve loven slik at sexkjøp blir lovlig.

Frp: Var imot innføring av forbudet mot kjøp av sex. Sier ikke noe i sitt gjeldende program.

Kilde: Partienes programmer 2013-2017/Aftenposten

Det opplyser Justisdepartementet til ABC Nyheter

Et stortingsflertall bestående av Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet er sterke motstandere av loven, som gjør det forbudt å kjøpe sex, men ikke å selge det.

– Ja. Den er unødvendig. Det verste er at den fører til at de som prostituerer seg, får en enda verre hverdag. Vi kan forby til krampa tar oss, det blir ikke borte likevel. Jeg tror ikke loven har gjort det enklere for prostituerte, heller tøffere. Vi lager et politisk korrekt lovverk, sier Jan Arild Ellingsen (Frp), som er medlem av Stortingets justiskomité, til ABC Nyheter.

Også Venstre gir loven det glatte lag:

– Ja, det er helt klart. Det står i partiprogrammet vårt. Vi frykter loven vil ramme de svakeste her, jentene og guttene som er prostituerte. Det meste vi har fått av kunnskap siden loven ble innført, er at den har hatt liten eller ingen effekt. Den må fjernes, sier Venstres stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn.

Men Arbeiderpartiet – som i rødgrønn regjeringsposisjon innførte loven i 2009, står på sitt:

– Ja, vi mener det er behov for en lov som forbyr kjøp av sex. Vi opplever at det er noe politiet også er tilhenger av. Også Nadheim, som drives av Kirkens Bymisjon, og jobber aktivt overfor prostituerte, gir uttrykk for at det fungerer, sier justiskomiteens leder Hadia Tajik (Ap) til ABC Nyheter.

VIL HA SEXKJØPLOV: Justiskomiteens leder Hadia Tajik fra Arbeiderpartiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix VIL HA SEXKJØPLOV: Justiskomiteens leder Hadia Tajik fra Arbeiderpartiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Les også: Opposisjonen vil fjerne sexkjøploven

Gjenstand for kraftig debatt

Etter at loven trådte i kraft har den vært gjenstand for kraftig debatt. I sin årsrapport for 2011 konkluderte Prosenteret, som jobber for å bedre forholdene og respekten for prostituerte: «Samtidig var det uttalt at loven ikke skulle bidra til å gjøre situasjonen verre for de som var i prostitusjon. I de tre årene som har gått siden loven ble innført, er det mye som tyder på at man har oppnådd å forverre livsbetingelsene til kvinner og menn i prostitusjon.».

Ifølge Kirkens Bymisjon er det stadig flere gateprostituerte. I fjor var Nadheim, Kirkens Bymisjons senter for kvinner og menn med prostitusjonserfaring, i kontakt med personer fra 53 land, mot 41 land året før, ifølge den ferske årsmeldingen for 2013.

– Vårt inntrykk er at gateprostitusjon bare øker og at den nå er oppe i nesten samme omfang som før loven ble innført, uttalte Olav Lægdene, virksomhetsleder på Nadheim, til Dagsavisen nylig.

Prosenteret hadde ifølge sin årsrapport brukere fra 40 land. Men de understreker at de gjennom sitt oppsøkende arbeid ikke når alle.

– I hovedsak skyldes dette at majoriteten av de som selger sex på gata starter virksomheten sin etter midnatt, skriver Prosenteret i sin rapport, der de understreker at de ikke er ute etter klokken 24.00.

Les også: Fabian Stang har snudd om sexkjøpsloven

– Mye aktivitet og mannsgriser

Jan Arild Ellingsen (Frp) sier om Oslos gater:

FJERN LOVEN: – Vi kan forby til krampa tar oss, det blir ikke borte likevel, mener Jan Arild Ellingsen, som sitter i Justiskomiteen for Frp. Foto: Bjørn Sigurdsøn NTB/ ScanpixFJERN LOVEN: – Vi kan forby til krampa tar oss, det blir ikke borte likevel, mener Jan Arild Ellingsen, som sitter i Justiskomiteen for Frp. Foto: Bjørn Sigurdsøn NTB/ Scanpix

– Ja, det er mye aktivitet rundt om, ser jeg. Det er et paradoks at det er lov å selge, men forbudt å kjøpe. Kanskje man burde forbudt både kjøp og salg? Jeg sa det da loven ble lansert, men det ble ansett som politisk ukorrekt å belaste den kvinnelige andelen selgere, sier Ellingsen.

Han tror ikke politiet makter å følge opp loven.

– Jeg skjønner at folk ønsker å bekjempe prostitusjon. Men jeg tror også det er noen som tar et bevisst valg om å selge sex over kort tid, og gjør det frivillig, fordi det finnes mannsgriser som bruker det.

– Mannsgriser?

– Ja, samfunnet ser ikke akkurat opp til horekunder, for å si det forsiktig.

Han har flere netter vært ute med Oslo-politiet for å observere markedet.

– Jeg lærte av Oslo-politiet at miljøet er såpass tøft både fysisk og verbalt at mange av de norske holder seg unna det. Noen av de utenlandske kjører et ganske tøft regime, og fjerner de andre rundt. Jeg oppfattet at det gjaldt både jenter og bakmenn, sier Jan Arild Ellingsen.

Les også: Seks av ti støtter sexkjøp-forbudet

– Forteller om vold og mishandling

Sveinung Rotevatn viser til møter han hadde på Prosenteret før jul.

FJERN LOVEN: – Loven har hatt liten eller ingen effekt, sier Venstres Sveinung Rotevatn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixFJERN LOVEN: – Loven har hatt liten eller ingen effekt, sier Venstres Sveinung Rotevatn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– De gir klar beskjed: Få ønsker å prostituere seg. Men de sier at loven ikke fungerer. Terskelen for å si fra til politiet om vold og mishandling er blitt høyere. De har i stedet møtt et Oslopoliti som har brukt mye tid på å kaste prostituerte ut fra leiligheter på dagtid, sier Rotevatn, og legger til:.

– Det de prostituerte trenger, er et tilbud om språkopplæring, utdanning, omskolering. Jeg håper at vi velger å innse at innføringen var et feilgrep, og at vi kan satse tungt på sosiale tiltak.

I undersøkelsen «Farlige forbindelser», gjengitt i Prosenterets årsmelding, fremgår det at seks av ti prostituerte i 2012 hadde vært utsatt for vold de siste tre årene.

Les også : Så mange menn kjøper sex på ferie

Påtalemakten for loven

Flere politidistrikt har tidligere vedgått at håndhevelse av sexkjøploven ikke har vært en prioritert oppgave for dem. I fjor ble totalt 348 personer tatt for sexkjøp i Norge. Størst nedgang i sexkjøp har det vært i Trondheim, der politiet har opprettet en egen gruppe til bekjempelse. Også i Hordaland har man satt inn kraftige skyts.

– I det øyeblikket man fjerner sexkjøpsloven, tror jeg dessverre mye av politiets fokus mot prostitusjonsarenaen ville forsvinne, uttalte statsadvokat Rudolf Christoffersen i Hordaland til VG nylig, og advarte sterkt mot å oppheve loven.

Ved årsskiftet var det ifølge ham 28 rettskraftige dommer for menneskehandel i Norge. Hordaland politidistrikt står for 14 av sakene, der tre dreide seg om barn som ble seksuelt utnyttet.

– Det er bra. Men menneskehandel er forbudt uansett – og bør sees uavhengig av sexkjøploven, sier Sveinung Rotevatn.

– Holdningsendring

Hadia Tajik viser til andre positive effekter av loven:

– Det er foretatt holdningsundersøkelser som viser at sexkjøploven kan ha hatt betydning for folks holdning til å utsette folk for prostitusjon, sier Tajik, som kommenterer tallene om økt gateprostitusjon slik:

– I noen politidistrikter jobber man mer aktivt mot dette enn andre, blant annet i Trondheim og Hordaland. Jeg tror evalueringen blant annet vil vise at det er behov for flere tiltak for de som opplever at de må prostituere seg.

– Motstanderne av loven mener at den er et eksempel på en lov som er innført uten at den blir gjennomført?

– Det er ikke grunnlag for å si det. Dette har de ment fra før loven ble lagt frem, så det er ikke noe nytt.

Hadia Tajik mener hvor synlig prostitusjonsbildet ser ut i de enkelte byer, avhenger av hvordan det enkelte politidistrikt prioriterer.

– Noen har større vanskeligheter med å prioritere dette enn andre. Det er også en politisk oppgave å prioritere dette, uttaler Tajik, som svarer slik på spørsmål om Oslo-politiet tar det alvorlig nok:

– Jeg opplever at de tar det alvorlig. Men flere kan nok la seg inspirere av det som skjer i Hordaland og Trondheim, sier justiskomiteens leder.

Hverken Justisdepartementet eller Vista Analyse, som har foretatt analysen, vil røpe noe av innholdet i evalueringen. Men etter det ABC Nyheter kjenner til, er funnene klare og tydelige – og vil overraske enkelte.

– Vi vet at det fremdeles er prostituerte i Norge i dag, er alt daglig leder Ingeborg Rasmussen i Vista Analyse vil si.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

SEXKJØPLOVEN

Trådte i kraft 1. januar 2009.

Gjorde det straffbart å kjøpe sex, men ikke å selge.

Loven hadde fire mål: gjennom å kriminalisere kunden ønsket man å bidra til å redusere prostitusjonsmarkedet og forhindre nyrekruttering, forhindre menneskehandel og bidra til en holdningsendring mot sexkjøp. Samtidig var det uttalt at loven ikke skulle bidra til å gjøre situasjonen verre for de som var i prostitusjon. I årene som har gått siden loven ble innført, er det ifølge Prosenteret mye som tyder på at man har oppnådd å forverre livsbetingelsene til kvinner og menn i prostitusjon.

Den rødgrønne regjeringen bestilte en evalueringsrapport, som ble iverksatt rundt regjeringsskiftet. Den blir lagt frem neste uke. Vista Analyse AS har jobbet med den siden januar.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:04 Første katt med corona-arvestoff funnet i Belgia13:02 Regjeringen vil ikke forby lokale karanteneregler11:51 Fremdeles mange kommuner uten påvist coronasmitte11:44 Flere ber om mathjelp11:07 Spansk avis: Real Madrid vil ha Ødegaard og Haaland til neste sesong10:01 Svenske hyttekommuner ønsker norske tilstander09:43 Ungarsk unntakslov kan gi enevelde på ubestemt tid08:06 En hel generasjon kjenner ingen annen virkelighet enn Putin som «den naturlige lederen»07:02 Nord-Korea sendte opp to nye raketter06:51 Saudi-Arabia skjøt ned raketter over Riyadh06:34 Hellandsbygd fortsatt isolert etter steinras05:52 Vedum vil granske beredskapen etter viruskrisen05:52 Kona til Canadas statsminister friskmeldt fra covid-1905:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:27 Forhandlinger om ny OL-dato i siste fase04:45 Den maritime næringen tror ikke krisepakke vil hjelpe04:45 4.107 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 26203:08 Over 20.500 studenter og ansatte klare til å hjelpe helsevesenet03:05 Grønland forbyr alkohol under koronakrisen01:15 Studentsamskipnaden SiO permitterer 350 ansatte00:56 Koronanyheter kan gi ny omtalerekord i norske medier22:38 Klopp om Liverpool-Atletico Madrid: Kampen burde aldri blitt spilt22:35 Neville foreslår tiltak for å fullføre fotballsesongen i England22:09 Saudi-Arabia har avskåret raketter over Riyadh21:55 Få nordmenn har tillit til at Nav klarer å håndtere coronakrisen21:25 Mann i 40-årene antatt omkommet etter snøskred ved Rjukan21:24 Over 30.000 coronadødsfall i verden21:22 Eldre person med coronasmitte døde på omsorgssenter i Kristiansand20:56 Svensk studie: Mye pollen øker corana-faren20:22 Langrenn: Dyrhaug vraket fra landslaget20:20 – Gi Israel beskjed om å fjerne restriksjonene som rammer Gazas helsevesen19:58 Spania innfører to ukers karantene19:57 319 nye coronadødsfall i Frankrike19:27 Glem dorullene - nå bør du kanskje hamstre kondomer19:27 Uvær stenger veier i Nord-Norge18:58 Trump vurderer å sette New York og omegn i karantene18:38 Person tatt av ras ved Rjukan18:36 «Vi balanserer på en knivsegg»: Kappløpet mot en corona-vaksine18:23 Over 10.000 coronadødsfall i Italia18:21 70–80 personer isolert etter steinras18:20 Meny kaller tilbake kyllingrett etter listeriafunn17:58 Krenket portforbud, ble satt i hundebur17:34 To OL-vinnere mistenkt for doping, Russland stopper all testing17:08 I New York tar coronaviruset livet av én innbygger hvert 17. minutt17:06 Finvær i Oslo – mye folk ute på tur16:56 Arbeiderpartiet krever garantilønn for fastleger16:41 Kina har sendt corona-hjelp til Pakistan16:40 I natt stilles klokkene én time fram16:33 Tenåring død i USA etter å ha blitt nektet legehjelp16:30 Usedvanlig spilleroppfølgning i Röslers Düsseldorf: De roper og skriker på webkamera16:20 Eldre coronasmittet kvinne døde på sykehjem i Drammen16:12 Putin stenger alle grenser16:10 Tre personer til sykehus etter frontkollisjon i Troms15:47 Over 100 coronasmittede døde i Sverige15:40 Første corona-dødsfall i Telemark15:06 De rødgrønne blokkerer kriseforskrifter14:54 Norge takket ja til smittevern-donasjon fra Kinas rikeste mann13:50 Tenåring død i USA etter å ha blitt nektet legehjelp13:31 Nærmer seg Italia: Hvorfor er det så ille i Spania?12:44 Høyre og Arbeiderpartiet fram etter virusutbruddet12:20 Forskere skal prøve å gi coronasyke blod fra folk som har blitt friske av viruset11:02 Ett år siden Solskjær ble fast ansatt i United – her er fasiten10:06 Uvær stenger veier i Troms og Finnmark09:25 Spillet om Northconnect inn i sluttfasen: Sp, Rødt, SV og Frp får ikke med seg Ap09:09 Erna Solberg glad for å ha oljefondet i krisen: Vi er i en veldig gunstig posisjon08:49 Coronakrisen: «Firerbanden» på Stortinget kvesser knivene08:09 Helt i det blå om coronakrisen rammer sommerferien08:08 Ingen mistenkt etter bilbrann i Oslo07:58 Forsvaret i Canada vil verne landet mot virus07:39 Etterforskningen av overgrepssiktet idrettsdommer er ferdig07:00 Melby utreder utvidet skoleåpning06:50 Legendarisk borgerrettsforkjemper i USA er død06:00 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt04:45 3.845 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 26404:43 Serbisk mann fengslet i tre år for å ha brutt isolasjon04:12 Ingen lokalt smittede i Kina02:22 Seks nordmenn på koronafritt kontinent02:01 Kombinert-ansatte permitteres01:39 Syrelekkasje stopper ikke Kavlis produksjon01:33 Omfattende politisperringer rundt Finlands hovedstad00:54 Tidligere general i Venezuela har meldt seg etter amerikansk narkosiktelse22:51 Lampard: – Vanskelig for Chelsea-spillerne å være motiverte i denne krisen22:39 Over 100.000 registrerte smittetilfeller i USA22:14 Trump tyr til krigslov: – Avgjørende for nasjonen21:51 Trump har signert omfattende krisepakke21:45 Ahus med nye retningslinjer for behandling av coronapasienter i livets siste fase21:21 Skolenes landsforbund ber kunnskapsministeren utsette innføring av skolereform: – Uansvarlig20:56 AUF: Norge må hente 3.500 Moria-flyktninger20:26 Fem nye coronadødsfall meldt i Norge fredag20:18 Svensk syklist vil avlyse Tour de France om rittet går uten tilskuere19:37 Fire døde på nederlandsk cruiseskip19:21 Oddbjørn overlevde norgeshistoriens verste arbeidsulykke: – Venner ble delt i to19:13 EU-rådgiver ut mot corona-strategien: – Vi skyver epidemien foran oss18:36 Serviceteknikere i Coca-Cola vant: Reisetid er arbeidstid, slår Høyesterett fast18:23 Mann dømt til 45 dagers fengsel etter kollisjon med Sigvart Dagsland18:18 Derfor er dødstallene i Sverige og Danmark høyere enn i Norge17:40 Historisk høy oppslutning om Trump17:39 Syklist omkom etter påkjørsel i Holmestrand
Siste nytt
13:04Helse og livsstilFørste katt med corona-arvestoff funnet i Belgia13:02NorgeRegjeringen vil ikke forby lokale karanteneregler11:51NorgeFremdeles mange kommuner uten påvist coronasmitte11:44NorgeFlere ber om mathjelp11:07SportSpansk avis: Real Madrid vil ha Ødegaard og Haaland til neste sesong10:01VerdenSvenske hyttekommuner ønsker norske tilstander09:43VerdenUngarsk unntakslov kan gi enevelde på ubestemt tid08:06VerdenEn hel generasjon kjenner ingen annen virkelighet enn Putin som «den naturlige lederen»07:02VerdenNord-Korea sendte opp to nye raketter06:51VerdenSaudi-Arabia skjøt ned raketter over Riyadh06:34NorgeHellandsbygd fortsatt isolert etter steinras05:52NorgeVedum vil granske beredskapen etter viruskrisen05:52VerdenKona til Canadas statsminister friskmeldt fra covid-1905:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:27SportForhandlinger om ny OL-dato i siste fase04:45NorgeDen maritime næringen tror ikke krisepakke vil hjelpe04:45Norge4.107 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 26203:08NorgeOver 20.500 studenter og ansatte klare til å hjelpe helsevesenet03:05VerdenGrønland forbyr alkohol under koronakrisen01:15NorgeStudentsamskipnaden SiO permitterer 350 ansatte00:56NorgeKoronanyheter kan gi ny omtalerekord i norske medier22:38SportKlopp om Liverpool-Atletico Madrid: Kampen burde aldri blitt spilt22:35SportNeville foreslår tiltak for å fullføre fotballsesongen i England22:09VerdenSaudi-Arabia har avskåret raketter over Riyadh21:55PrivatøkonomiFå nordmenn har tillit til at Nav klarer å håndtere coronakrisen21:25NorgeMann i 40-årene antatt omkommet etter snøskred ved Rjukan21:24Helse og livsstilOver 30.000 coronadødsfall i verden21:22Helse og livsstilEldre person med coronasmitte døde på omsorgssenter i Kristiansand20:56Helse og livsstilSvensk studie: Mye pollen øker corana-faren20:22SportLangrenn: Dyrhaug vraket fra landslaget20:20Politikk– Gi Israel beskjed om å fjerne restriksjonene som rammer Gazas helsevesen19:58Helse og livsstilSpania innfører to ukers karantene19:57Helse og livsstil319 nye coronadødsfall i Frankrike19:27Helse og livsstilGlem dorullene - nå bør du kanskje hamstre kondomer19:27NorgeUvær stenger veier i Nord-Norge18:58Helse og livsstilTrump vurderer å sette New York og omegn i karantene18:38NorgePerson tatt av ras ved Rjukan18:36Helse og livsstil«Vi balanserer på en knivsegg»: Kappløpet mot en corona-vaksine18:23Helse og livsstilOver 10.000 coronadødsfall i Italia18:21Norge70–80 personer isolert etter steinras18:20Mat og drikkeMeny kaller tilbake kyllingrett etter listeriafunn17:58Helse og livsstilKrenket portforbud, ble satt i hundebur17:34SportTo OL-vinnere mistenkt for doping, Russland stopper all testing17:08Helse og livsstilI New York tar coronaviruset livet av én innbygger hvert 17. minutt17:06NorgeFinvær i Oslo – mye folk ute på tur16:56NorgeArbeiderpartiet krever garantilønn for fastleger16:41VerdenKina har sendt corona-hjelp til Pakistan16:40NorgeI natt stilles klokkene én time fram16:33VerdenTenåring død i USA etter å ha blitt nektet legehjelp16:30SportUsedvanlig spilleroppfølgning i Röslers Düsseldorf: De roper og skriker på webkamera16:20Helse og livsstilEldre coronasmittet kvinne døde på sykehjem i Drammen16:12Helse og livsstilPutin stenger alle grenser16:10NorgeTre personer til sykehus etter frontkollisjon i Troms15:47Helse og livsstilOver 100 coronasmittede døde i Sverige15:40Helse og livsstilFørste corona-dødsfall i Telemark15:06NorgeDe rødgrønne blokkerer kriseforskrifter14:54NorgeNorge takket ja til smittevern-donasjon fra Kinas rikeste mann13:50VerdenTenåring død i USA etter å ha blitt nektet legehjelp13:31VerdenNærmer seg Italia: Hvorfor er det så ille i Spania?12:44PolitikkHøyre og Arbeiderpartiet fram etter virusutbruddet12:20Helse og livsstilForskere skal prøve å gi coronasyke blod fra folk som har blitt friske av viruset11:02SportEtt år siden Solskjær ble fast ansatt i United – her er fasiten10:06NorgeUvær stenger veier i Troms og Finnmark09:25PolitikkSpillet om Northconnect inn i sluttfasen: Sp, Rødt, SV og Frp får ikke med seg Ap09:09NorgeErna Solberg glad for å ha oljefondet i krisen: Vi er i en veldig gunstig posisjon08:49NorgeCoronakrisen: «Firerbanden» på Stortinget kvesser knivene08:09ReiseHelt i det blå om coronakrisen rammer sommerferien08:08NorgeIngen mistenkt etter bilbrann i Oslo07:58VerdenForsvaret i Canada vil verne landet mot virus07:39NorgeEtterforskningen av overgrepssiktet idrettsdommer er ferdig07:00NorgeMelby utreder utvidet skoleåpning06:50VerdenLegendarisk borgerrettsforkjemper i USA er død06:00NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt04:45Norge3.845 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 26404:43VerdenSerbisk mann fengslet i tre år for å ha brutt isolasjon04:12VerdenIngen lokalt smittede i Kina02:22NorgeSeks nordmenn på koronafritt kontinent02:01SportKombinert-ansatte permitteres01:39NorgeSyrelekkasje stopper ikke Kavlis produksjon01:33VerdenOmfattende politisperringer rundt Finlands hovedstad00:54VerdenTidligere general i Venezuela har meldt seg etter amerikansk narkosiktelse22:51SportLampard: – Vanskelig for Chelsea-spillerne å være motiverte i denne krisen22:39VerdenOver 100.000 registrerte smittetilfeller i USA22:14NorgeTrump tyr til krigslov: – Avgjørende for nasjonen21:51NorgeTrump har signert omfattende krisepakke21:45NorgeAhus med nye retningslinjer for behandling av coronapasienter i livets siste fase21:21VerdenSkolenes landsforbund ber kunnskapsministeren utsette innføring av skolereform: – Uansvarlig20:56NorgeAUF: Norge må hente 3.500 Moria-flyktninger20:26NorgeFem nye coronadødsfall meldt i Norge fredag20:18NorgeSvensk syklist vil avlyse Tour de France om rittet går uten tilskuere19:37VerdenFire døde på nederlandsk cruiseskip19:21Helse og livsstilOddbjørn overlevde norgeshistoriens verste arbeidsulykke: – Venner ble delt i to19:13Helse og livsstilEU-rådgiver ut mot corona-strategien: – Vi skyver epidemien foran oss18:36NorgeServiceteknikere i Coca-Cola vant: Reisetid er arbeidstid, slår Høyesterett fast18:23NorgeMann dømt til 45 dagers fengsel etter kollisjon med Sigvart Dagsland18:18NorgeDerfor er dødstallene i Sverige og Danmark høyere enn i Norge17:40NorgeHistorisk høy oppslutning om Trump17:39NorgeSyklist omkom etter påkjørsel i Holmestrand
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus