Fortsetter søket etter savnet mann i Tromsø

Artikkelen fortsetter under annonsen

Letemannskaper fortsetter mandag søket etter en mann som er savnet etter en telttur på Kvaløya i Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen var fortsatt ikke funnet da søket ble foreløpig avsluttet i 2-tiden natt til mandag, opplyser Troms politidistrikt.

– Vi skal ha et planleggingsmøte på stedet klokken 8. En time senere kommer nye letemannskaper, helikopter og dykkere inn for å fortsette søket. Da vil vi utvide leteområdet noe og lete videre på steder der hundene har markert for funn, sier operasjonsleder Gaute Hoff til NTB mandag morgen.

Stor leteaksjon

Nesten 70 personer har bidratt i søket etter mannen. Også ei redningsskøyte, en lettbåt og redningshunder har bistått i søket. I tillegg har Forsvaret bidratt med helikopter for å fly inn utstyr og dykkere.

Vannet det letes ved, ligger 1,5 kilometer fra veien og 250 meter over havet. Operasjonslederen forteller at det er vanskelig for letemannskap å ta seg fram i området. Terrenget er tidvis bratt og kupert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Var på telttur

Den savnede mannen er i 30-årene og fra Tromsø. Politiet vet ikke om han er kjent i området eller om han er vant til å ferdes i fjellet. Mannen var på telttur sammen med en annen.

Turkameraten merket at mannen var borte da han våknet klokken fem søndag. Klokken 11.45 meldte han fra til politiet, som umiddelbart satte i gang en leteaksjon.

Det ble raskt fløyet ut letemannskap og dykkere, i tillegg til flere hundeekvipasjer. (©NTB)