Ekstremvær skapte problemer på Østlandet

Fotballkampen mellom Sarpsborg – Haugesund i eliteserien ble utsatt i 45 minutter på grunn av uværet søndag kveld. Meteorologene melder om flere nedbørsrekorder søndag. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Fotballkampen mellom Sarpsborg – Haugesund i eliteserien ble utsatt i 45 minutter på grunn av uværet søndag kveld. Meteorologene melder om flere nedbørsrekorder søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det falt ekstremt mye nedbør over østlandsområdet søndag kveld. Regnet skapte problemer både for flytrafikk, strømleverandører, fotballkamper, brannvesenet og veivesenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Meteorologisk institutt var nedbørsmengdene voldsomme. På Strømtangen fyr i Østfold kom det 22 millimeter nedbør mellom klokken 18 og 19, og den voldsomme bygen i Østfold ga 30 millimeter nedbør på kort tid.

– Aller verst var det i Byglandsfjorden i Aust-Agder, som fikk 58,1 millimeter på 60 minutter. Det er ekstremt mye nedbør på relativt kort tid, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Strømbrudd

Nedbøren kombinert med lyn og torden førte til at to kamper i eliteserien i fotball ble utsatt og avbrutt, og i flere byer, både i Drammen og i Fredrikstad, forsvant strømmen.

I Drammen var det strømabonnenter på Gulskogen som mistet strømmen, skriver Drammens Tidende . Ifølge Fredriksstad Blad førte uværet til flere strømbrudd i Østfold, og i Skjærviken ble det til og med observert er tornado.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mange trær ligger over linjene. I tillegg er noen høyspentmaster knekket. Fjerning av trær og montasje av nye master med tilhørende linjearbeider vil foregå gjennom hele natten, forteller informasjonsansvarlig Terje Gabrielsen i Fredrikstad Energi Nett til avisen.

Ingen personskader

En stall på Nordre Moum kollapset under de kraftige vindkastene. Tre hester kom uskadd fra hendelsen, mens en fjerde lå i klem i en time før den ble reddet ut.

Ifølge politiet er det ikke meldt om noen personskader i forbindelse med uværet.

Alarmsentralen Brann Øst meldte sent søndag kveld at brannmannskapene i distriktet rykket ut på over 40 hendelser fra klokken 18 og utover kvelden, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Flytrafikken på Oslo Lufthavn Gardermoen ble også rammet av tordenværet søndag kveld, og flere avganger ble utsatt inntil tordenværet var over. (©NTB)