Retten: Fare for nye overfallsvoldtekter

GJENTAGELSESFARE: Den voldtektssiktede holdes fengslet på grunn av faren for nye overgrep. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)
GJENTAGELSESFARE: Den voldtektssiktede holdes fengslet på grunn av faren for nye overgrep. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Retten frykter at mannen som ble pågrepet og siktet for en overfallsvoldtekt i Oslo torsdag, skal begå nye overgrep. Lørdag ble han varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Årsaken er fare for gjentakelse. Rettens avgjørelse er i tråd med politiets begjæring, opplyser politiadvokat Tina Bjarkø Helleland til NTB.

Retten skriver i kjennelsen at de er redde for at mannen begår flere overfallsvoldtekter og at han derfor må fengsles.

De har lagt særlig vekt på overvåkingsbilder av mannen der det kommer tydelig fram at mannen fulgte etter den fornærmede kvinnen, for deretter å forlate åstedet.

Ifølge retten er det knyttet usikkerhet til siktedes helse, og politiet har derfor sendt en begjæring om prejudisiell vurdering av mannen.

Les også: Etterlyst mann arrestert etter få timer

Vurderer anke

Den siktede nekter straffskyld og samtykket ikke til varetektsfengslingen.

Fengslingsmøtet i Oslo tingrett lørdag gikk som kontorforretning, uten siktede, forsvarer eller noen fra påtalemyndigheten til stede.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Sarpsborg Arbeiderblad sier den siktedes forsvarer, advokat Per Sjong Larsen, at de vil bruke helgen på å vurdere om de skal anke fengslingen til lagmannsretten.

Mannen, som er fra Sarpsborg, skal i avhør fredag ha sagt at han ikke husker noe fra tidspunktet da voldtekten skjedde.

49-åringen er dømt for en rekke forhold tidligere, blant annet to ganger for voldtekt med sikringsdom, vold mot politiet og en rekke dommer for vinning og annen type kriminalitet.

Les også: Dette gir økt tillit til politiet

Pågrepet etter to timer

Den voldtektssiktede ble pågrepet på Grünerløkka to timer etter at politiet gikk ut med etterlysning og bilde torsdag ettermiddag. I løpet av disse timene fikk politiet inn 31 tips i saken, og 19 av disse inneholdt navnet på den etterlyste.

Etter pågripelsen av mannen har politiet blitt kontaktet av nok en kvinne som vurderer å anmelde mannen for voldtekt som skal ha skjedd for to-tre år siden. Politiet utelukker ikke at mannen kan stå bak flere straffbare forhold som politiet foreløpig ikke kjenner til.