Drammensmann pågrepet for dobbeltdrap i Bosnia

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 41 år gammel mann med adresse i Drammen er pågrepet for dobbeltdrap i den bosniske byen Trnopolje. Drapene kan være religiøst motivert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overfor Dagbladet bekrefter seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste at de er kjent med saken.

Utenriksdepartementet er koblet inn i saken.

– Vi er kjent med at en norsk statsborger er arrestert i Bosnia. Utenrikstjenesten har vært i kontakt med vedkommende og tilbyr bistand i tråd med gjeldende rammer og praksis, sier pressekontakt Eskil Grendahl Sivertsen.

Drammensmannen er tidligere dømt for vold, skriver Dagbladet.

– To menn drept

Avisa siterer den bosniske avisa Doznajemo, som skriver at de drepte er to menn på 62 år og 48 år. Drapene skal ha skjedd mandag i en kaffebar i Trnopolje.

Ifølge avisa opplyste kriminalpolitiets sjef Radomir Dukic på en pressekonferanse at bevisene i saken peker mot den norske 41-åringen. De tre andre som ble pågrepet i saken, er blitt løslatt av politiet etter avhør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etterforskningen fortsetter, sa Dukic.

– Religiøst motiv

Etterforskerne undersøker blant annet om den mistenkte nordmannen har vært i konflikt med den yngste av de drepte, ifølge Dukic. Han mener videre drapene kan være religiøst motivert.

Ifølge Dagbladet er det i bosniske aviser spekulasjoner om at det kan være et hevndrap eller et religiøst motivert drap. Den mistenkte mannen skal være tilknyttet Wahhabi-bevegelsen. Wahhabisme er en fundamentalistisk retning innen sunni-islam.

Saken oppdateres...