Voldtektssiktet mann i Oslo nekter straffskyld

Janne-Kari Lid bekreftert at den voldtektssiktede nekter straffskyld. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix)
Janne-Kari Lid bekreftert at den voldtektssiktede nekter straffskyld. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som ble pågrepet og siktet for en overfallsvoldtekt i Oslo torsdag, nekter straffskyld. Han fremstilles for varetektsfengsling lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble siktede avhørt av politiet.

– Han har avgitt forklaring, og sier i avhør at han ikke husker noen ting fra det aktuelle tidspunktet. Han nekter straffskyld, sier Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, til TV 2.

Bakgrunn: Etterlyst mann (49) pågrepet etter voldtekt i Oslo

49-åringen er dømt for en rekke forhold tidligere, blant annet to ganger for voldtekt med sikringsdom, vold mot politiet og en rekke dommer for vinning og annen type kriminalitet.

Mannens forsvarer, advokat Peter Schong Larsen, sier at klienten ikke aksepterer varetektsfengsling, og påpeker at voldtektsdommene mot mennene er mer enn tjue år gamle.

Den voldtektssiktede ble pågrepet på Grünerløkka to timer etter at politiet gikk ut med etterlysning og bilde torsdag ettermiddag. I løpet av disse timene fikk politiet inn 31 tips i saken, og 19 av disse inneholdt navnet på den etterlyste.

Les også: – Dette gir økt tillit til politiet

Etter pågripelsen av mannen har politiet blitt kontaktet av nok en kvinne som vurderer å anmelde mannen for voldtekt som skal ha skjedd for to-tre år siden. De utelukker ikke at han kan stå bak flere straffbare forhold som politiet foreløpig ikke kjenner til.