Omkom etter eksplosjon i bolighus

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nabo hørte kraftig smell fra bolighus i Kvæfjord i Troms. Personen i 50-årene bekreftes omkommet av skadene etter eksplosjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Personen som var i huset da eksplosjonen skjedde, har omkommet av skadene. Det melder politiet på twitter fredag kveld.

Den omkomne skal være en mann i 50-årene, ifølge Nordlys. Han ble først fraktet til Harstad sykehus, og videre med helikopter til Universitetssykehuset Nord-Norge. Klokka 18.45 kom meldingen om at han var død som følge av skadene.

Ukjent årsak

– Vi vet fortsatt ikke hva årsaken til eksplosjonen er. Politiets krimteknikere jobber på stedet, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB fredag kveld.

– Boligen er gjennomsøkt, og ingen andre personer ble funnet, sier Munkvold.

Verken den omkomne eller huset der eksplosjonen skjedde, har tidligere vært i politiets søkelys, ifølge operasjonslederen.

Funnet livløs

En person blefunnet livløs i huset etter eksplosjonen. Midtre Hålogaland politidistrikt meldte rett etter klokka 17 at tilstanden skal være kritisk for personen som var i huset da eksplosjonen skjedde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets åstedsgranskere jobbet fredag kveld ved boligen.

Ifølge Harstad Tidende er den skadde sendt med ambulanse til Harstad sykehus.

– Meldingen kom fra en nabo som hadde hørt et kraftig smell fra huset. Da han så over dit, så det helt svart ut innvendig, sier underbrannmester Magne Brunes ved 110-sentralen i Salten til Nordlys.

Det var tidvis så mye røyk at det var vanskelig å se noe på innsiden.

Årsaken til eksplosjonen er foreløpig ukjent.

Et vitne på stedet sier til avisa at politiet ber folk holde avstand fordi de frykter nye eksplosjoner, og at naboer har blitt bedt om å holde seg innendørs.

– Vi kan ikke gå ut med flere opplysninger på dette tidspunktet, sier operasjonsleder Kåre Munkvold til ABC Nyheter kl 16.

Politiet opplyser at tre nabohus som ble evakuert etter eksplosjonen, igjen er tilgjengelig for beboerne. Tilstanden til den skadde betegnes som kritisk, ifølge operasjonssentralen.

Er du i nærheten eller vet du noe om saken? Kontakt ABC Nyheter på telefon 97736017 eller tips@abcnyheter.no