Antatt voldtektsmann pågrepet timer etter overgrep

– Dette gir økt tillit til politiet

SKRYT: Lisa Arntzen, pressekontakt i ressurssenteret Dixi, skryter at politiet raske pågripelse etter en voldtekt i Oslo torsdag morgen. Foto: Privat
SKRYT: Lisa Arntzen, pressekontakt i ressurssenteret Dixi, skryter at politiet raske pågripelse etter en voldtekt i Oslo torsdag morgen. Foto: Privat

Politiet pågrep antatt gjerningsmann etter en voldtekt i Oslo bare to timer etter han ble etterlyst offentlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette gikk veldig raskt. Det er ofte vi er kritiske til politiet, men dette tilfellet viser at de har handlet hurtig, sier Lisa Arntzen i Dixi ressurssenter mot voldtekt til ABC Nyheter.

Torsdag morgen mottok politiet i Oslo en melding fra en kvinne som fortalte at hun hadde blitt voldtatt på et serveringssted i Oslo sentrum. Etter kort tid ble kvinnen fraktet til overgrepsmottaket og forklarte seg senere om overgrepet.

Ved 17-tiden bestemte politiet seg for å etterlyse den antatte gjerningsmannen med bilde etter at det hadde blitt innhentet overvåkningsbilder fra stedet.

Bildene viste mannen i det han hadde forlatt serveringsstedet etter den meldte voldtekten.

Bakgrunn: Etterlyst mann (49) pågrepet etter voldtekt i Oslo

– Tatt saken seriøst

Kun to timer etter etterlysningen fikk politiet melding fra et vitne om at mannen hadde blitt observert på Grunerløkka i Oslo.

Politiet rykket raskt til stedet og fikk pågrepet en 49 år gammel norsk statsborger. Han er tidligere dømt for seksuelle overgrep.

– Dette er et tegn på at politiet har tatt denne saken seriøst. Man har tydelig vært raske med å innhente bevismateriale. I tillegg skal publikum har skryt for sin innsats, sier Arntzen.

– Gir dette en trygghetsfølelse?

– Det gir i hvert fall en økt tillit til politiet, som gjør mye bra, men som fortsatt en del å gå på når det gjelder etterforskning av seksualforbrytelser, sier hun.

– For mange tier

Arntzen mener det var modig av den fornærmede kvinnen å melde fra til politiet umiddelbart etter overgrepet.

– For mange kvinner tier om at dette skjer dem, og det er derfor bra at denne kvinnen meldte fra og nå får riktig oppfølging, sier hun.

Politiet uttalte til ABC Nyheter at de så svært alvorlig på saken, og at voldtekten kunne skje i et område - og på et tidspunkt - da svært mange ferdes i sentrum.

Arntzen er imidlertid ikke sjokkert.

– Selv om kvinner kan ta forhåndsregler er man aldri helt trygg. Alt som skal til er en overgriper med dårlige hensikter, sier hun.

DIXI arbeider for å hjelpe voldtektsutsatte og deres pårørende, spre informasjon om senskader og skadefølger samt drive holdningskapende arbeid.

Personvernpolicy