Minst 212 skadde og flere omkomne i eksplosjon i Taiwan

KRAFTIG EKSPLOSJON: Vraket av en bil som ble skadd i en voldsom eksplosjon i Kahsiung i Taiwan fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix
KRAFTIG EKSPLOSJON: Vraket av en bil som ble skadd i en voldsom eksplosjon i Kahsiung i Taiwan fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix

15 mennesker er bekreftet omkommet og rundt 230 personer er brakt til sykehus etter en rekke gasseksplosjoner i den sørtaiwanske byen Kaohsiung.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonene ble trolig forårsaket av en gasslekkasje, og øyenvitner forteller om voldsomme branner og lik i gatene. Bilder fra stedet viser store flammer, opprevne veier, biler som er blåst over ende og kraftige skader bygninger.

Ordføreren i byen opplyser at 15 mennesker er bekreftet omkommet. Blant de omkomne skal det være fem brannmannskaper.

Minst 228 skadde er brakt til sykehus for behandling, heter det en uttalelse fra det nasjonale brannvesenet tidligere torsdag.

Før eksplosjonen ble det observert at røyk med en «gasslignende lukt» steg ut fra avløp i gatene, ifølge kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Nyhetsbyrået melder videre at eksplosjonen rammet flere gater i Kaohsiung.

Innbyggere i bydelen Cianjhen i Kaohsiung varslet brannvesenet om gasslekkasjer sent torsdag kveld. Like etter midnatt inntraff en rekke eksplosjoner som rammet et område på to til tre kvadratkilometer, opplyser brannvesenet i en uttalelse.

Lokale medier melder om akuttmottak fulle av skadde, mens flere skoler er åpnet for å gi ly til de mange som er blitt hjemløse..

Personvernpolicy