Fortsatt kritisk for kvinne etter voldsepisode i Marnardal

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som er siktet for drapsforsøk på sin fraseparerte kone i Marnardal i Vest-Agder, fremstilles for varetektsfengsling torsdag. Kvinnens tilstand er kritisk, men stabil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen, som er i 30-årene, ble sendt til Stavanger universitetssjukehus med alvorlige hodeskader etter voldsepisoden i Øyslebø i Marnardal sent mandag kveld. Sykehuset beskrev først tilstanden hennes som kritisk og ustabil, men kom torsdag morgen med en oppdatering der tilstanden opplyses å være stabil.

Les også: Kvinne alvorlig skadd - mann arrestert for drapsforsøk

Nekter straffskyld

– Min klient erkjenner å ha slått kvinnen én gang, men han nekter fortsatt straffskyld, sier mannens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen til NTB torsdag morgen. Etter at det ble skaffet tolk, satt den siktede flere timer i avhør onsdag.

Forsvareren sier voldsepisoden oppsto da den siktede var på besøk hos kvinnen.

– Men han var ikke hos kvinnen for å ta et oppgjør eller noe slikt. Det kom til en konflikt der og da som utløste hendelsen, sier Søndervik Johnsen. Han vet ikke om besøket var avtalt mellom den siktede og hans fraseparerte kone.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siktelsen opprettholdes

Mannen, som er i slutten av 30-årene, fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

– Siktelsen om drapsforsøk opprettholdes og vil bli anvendt i dagens fengslingsmøte, opplyser politiadvokat Einar Hald i Agder politidistrikt til NTB torsdag. Det er ikke kjent når på dagen fengslingsmøtet skal holdes.

Verken den siktede eller kvinnen er etnisk norske.