10-åring funnet med eksplosiver festet til kroppen i Nigeria

EKSTREME: Boko Haram mistenkes for å bruke unge jenter som selvmordsbombere, ifølge nyhetsbyrået AFP. Foto: NTB/Scanpix
EKSTREME: Boko Haram mistenkes for å bruke unge jenter som selvmordsbombere, ifølge nyhetsbyrået AFP. Foto: NTB/Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To personer fra den islamistiske ekstremistgruppen Boko Haram ble pågrepet sammen med en 10 år gammel jente med eksplosiver festet til brystet i byen Kano i Nigeria onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere ble seks personer drept og flere såret da en kvinne sprengte seg selv i luften på en høyskole i byen Kano onsdag. Selvmordsangrepet rammet ungdommer som kikket på resultater fra en prøve på en oppslagstavle utenfor høyskolen.

Kort tid senere ble to personer som antas å være en del av den islamistiske ekstremistgruppen Boko Haram, pågrepet ved byen Katsina nordvest for Kano. De reiste i bil med en 10 år gammel jente som hadde eksplosiver festet til brystet.

Boko Haram mistenkes for å bruke unge jenter som selvmordsbombere, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Les også: Nigeria hevder å ha drept 53 Boko Haram-krigere |

Selvmordsbomber

Det er fjerde gang byen Kano rammes av et selvmordsangrep gjennomført av en kvinne, ifølge nigerianske sikkerhetsmyndigheter.

I slutten av juni rammet en kvinnelig selvmordsbomber flere kvinner som sto i kø for å kjøpe parafin ved en bensinstasjon. I et annet angrep ble to politifolk såret da en kvinne sprengte seg selv i luften på gaten. Kvinnen skal ha gjemt en bombe under en lang hijab og hatt planer om å utløse denne på universitetet i byen.

14. april bortførte ekstremistgruppen 276 jenter fra en ungdomsskole i landsbyen Chibok. Av disse er 219 fortsatt savnet.

Les også: Boko Haram-video viser bortførte jenter