10-åring funnet med eksplosiver festet til kroppen i Nigeria

EKSTREME: Boko Haram mistenkes for å bruke unge jenter som selvmordsbombere, ifølge nyhetsbyrået AFP. Foto: NTB/Scanpix
EKSTREME: Boko Haram mistenkes for å bruke unge jenter som selvmordsbombere, ifølge nyhetsbyrået AFP. Foto: NTB/Scanpix

To personer fra den islamistiske ekstremistgruppen Boko Haram ble pågrepet sammen med en 10 år gammel jente med eksplosiver festet til brystet i byen Kano i Nigeria onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere ble seks personer drept og flere såret da en kvinne sprengte seg selv i luften på en høyskole i byen Kano onsdag. Selvmordsangrepet rammet ungdommer som kikket på resultater fra en prøve på en oppslagstavle utenfor høyskolen.

Kort tid senere ble to personer som antas å være en del av den islamistiske ekstremistgruppen Boko Haram, pågrepet ved byen Katsina nordvest for Kano. De reiste i bil med en 10 år gammel jente som hadde eksplosiver festet til brystet.

Boko Haram mistenkes for å bruke unge jenter som selvmordsbombere, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Les også: Nigeria hevder å ha drept 53 Boko Haram-krigere |

Selvmordsbomber

Det er fjerde gang byen Kano rammes av et selvmordsangrep gjennomført av en kvinne, ifølge nigerianske sikkerhetsmyndigheter.

I slutten av juni rammet en kvinnelig selvmordsbomber flere kvinner som sto i kø for å kjøpe parafin ved en bensinstasjon. I et annet angrep ble to politifolk såret da en kvinne sprengte seg selv i luften på gaten. Kvinnen skal ha gjemt en bombe under en lang hijab og hatt planer om å utløse denne på universitetet i byen.

14. april bortførte ekstremistgruppen 276 jenter fra en ungdomsskole i landsbyen Chibok. Av disse er 219 fortsatt savnet.

Les også: Boko Haram-video viser bortførte jenter

Personvernpolicy